Pufosenie cu visine

de _Alina_ in Prajituri, 2 Noi 2012 | 1803 vizualizari

 

Yupiii! Clasele primare au vacanta asa ca pregatesc bagajele sa decolez cu juniorii la tara... Va doresc un weekend minunat si va las aceasta prajiturica rapida, simpla si gustoasa. >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 1 cana + 1 lg cu varf faina de grau
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu visine:

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.


2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, cernuta putin cate putin peste compozitie, tot cu ajutorul spatulei. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam usor.


3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm. Deasupra punem visinele din dulceata si introducem in cuptorul preincalzit la 180-190 °C timp de 30-40 min, sau pana cand scobitoarea iese curata ;).


4. Dupa ce scoateti din cuptor, lasati la racit cam 10 min (sau nu:)), apoi puneti deasupra visine si sirop si taiati.



 

TIPS-URI

1

Dulceata folosita de mine seamana mai mult cu visinele in sirop decat cu o dulceata :D dar este minunata.

2

In loc de dulceata puteti folosi orice tip de fructe congelate, deshidratate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

03.11.2012, 15:51

Foarte apetisanta
Vacanta placuta

elucubratiiculinare 1

03.11.2012, 20:16

_Alina_ 1

07.11.2012, 07:36

Va multumesc pentru apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine