Briose in forma de inima de Valentine`s day

de Madelline in Prajituri, 11 Feb 2014 | 2811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 130 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • Glazura de ciocolata pt. ornat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose in forma de inima de Valentine`s day:

Punem faina intr-un bol, adaugam pliculetul de praf de copt si amestecam pana la o incorporare completa.

Intr-un bol punem untul, si il punem la topit in cuptorul cu microunde, il lasam pentru cateva secunde, pana vedem ca incepe sa se topeasca. Dupa topire il lasam sa ajunga la temperature camerei inainte de a-l incorpora in compozitie. Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si mixam 5 minute pana isi tripleaza volumul.  In compozitia rezultata adaugam untul topit si racit in prealabil, laptele si mixam din nou pana la omogenizare. Peste aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si amestecam usor cu spatula de jos in sus pana se inglobeaza totul.

Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale si o punem 2 castroane separate.  Intr-un castron – cu o parte din compozitie – adaugam 2 pliculete de zahar vanilinat si amestecam pana la incorporare.  In cea de a doua parte a compozitiei, adaugam esenta de rom si cacaoa si amestecam, pana la omogenizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose in forma de inima de Valentine`s day" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu branza dulce