Tort de mere caramelizate

de cristeena20 in Prajituri, 27 Aug 2012 | 10865 vizualizari

 

E o prajitura usoara si ff buna, cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere mai mici
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • zahar pentru caramelizat (1 cana)
  • nuci sau stafine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere caramelizate:

-Se curata merele si se scobeste interiorul


- zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto, dupa preferinta (eu am pus smochine uscate..are un gust ff bun pt cine ii place).


- se pregateste urmatorul blat: -se freaca gaçbenusurile cu zaharul pana devine spumos; albusurile se bat bine si se incorporeaza la galbenusurile, amestecand cu o spatula de sus in jos. La final adaugam faina treptat. Aceasta compozitie se toarna peste mere in forma d eprajitura. Se da la cuptorul preincalzit pana se coace. Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou astfel incat sa fie cu merele la suprafata.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de inghetata. sua cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

30.07.2013, 22:01

Soacra mea prepara tortul asta. Un deliciu!

MariaO 1

30.07.2013, 23:44

si eu prepar tortul asta dar inainte sa pun blatul pun merele la cuptor cu citeva linguri de margarina si zahar pentru 20 min apoi tornn blatul si continui coacerea .

cristeena20 1

31.07.2013, 12:03

Ce idee super..nu m-am gandit la asta dar voi incerca. BAnuiesc ca merele sunt mai moi..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si nuca de cocos