Tort de mere caramelizate

de cristeena20 in Prajituri, 27 Aug 2012 | 15181 vizualizari

 

E o prajitura usoara si ff buna, cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere mai mici
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • zahar pentru caramelizat (1 cana)
  • nuci sau stafine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere caramelizate:

-Se curata merele si se scobeste interiorul

- zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto, dupa preferinta (eu am pus smochine uscate..are un gust ff bun pt cine ii place).

- se pregateste urmatorul blat: -se freaca gaçbenusurile cu zaharul pana devine spumos; albusurile se bat bine  si se incorporeaza la galbenusurile, amestecand cu o spatula de sus in jos. La final adaugam faina treptat. Aceasta compozitie se toarna peste mere in forma d eprajitura. Se da la cuptorul preincalzit pana se coace. Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou astfel incat sa fie cu merele la suprafata.

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de inghetata. sua cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

30.07.2013, 22:01

Soacra mea prepara tortul asta. Un deliciu!

MariaO 1

30.07.2013, 23:44

si eu prepar tortul asta dar inainte sa pun blatul pun merele la cuptor cu citeva linguri de margarina si zahar pentru 20 min apoi tornn blatul si continui coacerea .

cristeena20 1

31.07.2013, 12:03

Ce idee super..nu m-am gandit la asta dar voi incerca. BAnuiesc ca merele sunt mai moi..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre