Prajitura cu crema de iaurt

de Miha in Prajituri, 1 Mai 2010 | 17448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema
  • 300 g iaurt
  • 200 ml frisca
  • 50 ml lichior de fragi
  • 10 g gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amara
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt:

Pentru blat am folosit reteta clasica de pandispan.

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor.

Aluatul rezultat il punem intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba scobitorii, pentru siguranta. ;)

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece.

Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor iaurtul si lichiorul de fragi.

Gelatina hidratata se incalzeste la baine marine sau la microunde, pana se incalzeste putin si devine lichida. Se iau cateva linguri din compozitia de iaurt cu frisca si se mixeaza cu gelatina, apoi se amesteca cu restul compozitiei.

Este important a se amesteca gelatina cu crema, pentru a fi adusa la aceeasi temperatura, altfel riscati sa se intareasca prea repede si sa se formeze bobite de gelatina.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic, impreuna cu frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in doua. Punem prima parte intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara si o insiropam cu putin sirop preparat din apa cu zahar si esenta de rom. Se toarna crema (pastram cateva linguri pentru finisare) , se niveleaza si se acopera cu cea de-a 2-a parte de blat insiropata. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore.

Se rastoarna pe platou si se acopera cu glazura de ciocolata. Marginile prajiturii se finiseaza cu crema pastrata si se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ela 1

03.05.2010, 00:04

pana pregatesti tu eu mor de foame asa ca mi-am pus o portie de inghetata cu spuma de capsuni si merg sa ma culc,numai bine dimineata iau micul dejun la tine pe blog

iry-gabriela 1

06.08.2013, 16:21

interesanta crema,chear imi place!

babi5 1

06.08.2013, 23:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si ciocolata