Prajitura Deliciu

de diana_k in Prajituri, 19 Ian 2012 | 62089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
  • 200g crema de ciocolata finetti sau nutella,
  • 200g nuca taiata ,
  • 150g biscuiti simpli,
  • 1 cana cafea indulcita ,
  • pentru blat:
  • 7 albusuri,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 4 lg nuci macinate,
  • 2 lg faina,
  • pentru crema :
  • 7 galbenusuri.
  • 10 lg zahar.
  • 7 lg lapte.
  • 350 ml frisca.
  • 1 esenta de vanile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute. Scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos si il ungem cu crema de ciocolata.


Crema: amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si punem crema la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana se formeaza o crema spumoasa.


Peste blat se intinde jumatate de crema, se aseaza biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema. Lasam prajitura la rece pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

GJ203702390 1

14.05.2013, 09:40

AM FACUT SI EU ACEASTA MINUNATIE E O BUNATATE

babi5 1

27.08.2013, 22:37

Florentina_Cristina 1

30.01.2014, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, frisca si ciocolata