Prajitura cu branza si prune

de Rocsi in Prajituri, 12 Sep 2016 | 788 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata!
Imi place sa profit sa fructele proaspete, de aroma si gustul lor si sa pregatesc ceva dulce. Am ales de aceasta data o prajitura cu blat pufos, branza si bucati de prune. Mmmm, dar ce buna a iesit, dar ce repede s-a mancat! Am pregatit-o si pana seara s-a si golit tava, deci sa faceti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Umplutura de branza:

  • 450 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 14 prune
  • zahar pudra
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si prune:

Blatul:

Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.

Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.

Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.

La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.


Umplutura de branza:

Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.

Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.


Prunele le spalam si le scoatem samburii.

Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.

Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.

La final asezam si bucatile de prune.


In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.

O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar, o portionam si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

15.09.2016, 19:37

Multumesc mult, Catalina

Panacris 1

15.09.2016, 20:02

Rocsi 1

15.09.2016, 21:20

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si fructe