Prajitura "Tavalita"

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Apr 2010 | 9292 vizualizari

 

Este prajitura copilariei mele;o facea mama foarte des si in cantitati mari:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta ( 10 ml)
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si ingredientele lichide,apoi peste ingredientele lichide se adauga treptat cele uscate pana rezulta o compozitie omogena.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava sa fie putin mai mica decat cea de la aragaz) si se coace aprox 35 min pana se rumeneste(pt siguranta faceti testul cu scobitoarea).

Cand se raceste se taie cuburi,dupa preferinta  se trec prin glazura de cacao pe care am facut-o amestecand toate ingredientele si dandu-le in cateva clocote.

Dupa ce se trec prin glazura le "tavalim" prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ina 1

28.04.2010, 21:52

Bv, bitza, arata super!

Pasiune pentru bucatarie 1

29.04.2010, 10:04

multumesc bucatareselor

adry88 1

07.07.2011, 17:08

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars