Prajitura "Tavalita"

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Apr 2010 | 6609 vizualizari

 

Este prajitura copilariei mele;o facea mama foarte des si in cantitati mari:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 70 g margarina
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esenta ( 10 ml)
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si ingredientele lichide,apoi peste ingredientele lichide se adauga treptat cele uscate pana rezulta o compozitie omogena.


Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava sa fie putin mai mica decat cea de la aragaz) si se coace aprox 35 min pana se rumeneste(pt siguranta faceti testul cu scobitoarea).


Cand se raceste se taie cuburi,dupa preferinta se trec prin glazura de cacao pe care am facut-o amestecand toate ingredientele si dandu-le in cateva clocote.


Dupa ce se trec prin glazura le "tavalim" prin nuca de cocos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ina 1

28.04.2010, 21:52

Bv, bitza, arata super!

Pasiune pentru bucatarie 1

29.04.2010, 10:04

multumesc bucatareselor

adry88 1

07.07.2011, 17:08

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra