Brownie Truffles Cake

de Miha in Prajituri, 11 Iun 2011 | 4174 vizualizari

 

O prajitura ce poate fi considerata si inghetata. E un deliciu pentru cei ce apreciaza cu adevarat ciocolata. Si pentru ca azi e ziua Irinei si pentru stiu ca si ea o iubeste la fel de mult ca si mine, i-o dedic cu drag. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pentru primul strat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 1 lingurita coniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • Pentru al 2-lea strat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g miez de nuca sfaramat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 50 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Truffles Cake:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.



Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.



Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.



Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.



Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.



Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.



Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.



Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Truffles Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Miha 1

12.06.2011, 12:39

Multumesc!

kamy 1

13.06.2011, 19:04

fffffffff buuuuuna

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:37

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si prune