Brownie Truffles Cake

de Miha in Prajituri, 11 Iun 2011 | 4762 vizualizari

 

O prajitura ce poate fi considerata si inghetata. E un deliciu pentru cei ce apreciaza cu adevarat ciocolata. Si pentru ca azi e ziua Irinei si pentru stiu ca si ea o iubeste la fel de mult ca si mine, i-o dedic cu drag. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pentru primul strat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 1 lingurita coniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • Pentru al 2-lea strat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g miez de nuca sfaramat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 50 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie Truffles Cake:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul. Se adauga zaharul si coniacul, amestecand bine, pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza oul si se toarna compozitia in tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt.



Hartia trebuie sa depasesca marginile tavii cu cativa centimetri.



Smantana se infierbanta pe foc, se adauga ciocolata, amestecand pana se topeste, apoi nucile, vanilia si se amesteca bine. Se bat ouale cu zaharul timp de 5-6 minute la viteza mare a mixerului, pana compozitia devine spumoasa. Se incorporeaza cu atentie compozitia de oua in cea de ciocolata.



Se toarna cu atentie compozitia in forma, fara sa se deranjeze primul strat.



Se pune tava in cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pentru 35-40 de minute, pana suprafata prajiturii devine lucioasa si cu gaurele.



Dupa ce prajitura este gata, se lasa pana la racirea completa, apoi se baga pentru 2-6 ore (cel mai bine pentru o noapte) la congelator.



Cu ajutorul marginilor hartiei de copt, se scoate prajitura din forma, se rastoarna pe o suprafata dreapta, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit in patratele mici.



Se pastreaza la congelator, intr-un vas inchis ermetic.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie Truffles Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Miha 1

12.06.2011, 12:39

Multumesc!

kamy 1

13.06.2011, 19:04

fffffffff buuuuuna

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:37

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata