Fursecuri fragede cu nuca si gem

de Criss in Prajituri, 4 Ian 2012 | 13928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -150 g unt
  • -120 g zahar pudra
  • -50 g nuca macinata
  • -1 ou
  • -2 vanilii
  • -1/2 plic praf de copt
  • -gem pentru lipit (visine si zmeura am folosit eu)
  • -zahar pudra pentru pudrat fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca si gem:

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul, zahar pudra, nuca macinata, oul, vanilia, si se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 1-2 ore.

Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de 0.5 cm pe planseta infainata. Se decupeaza cu forma dorita sau pur si simplu cu un pahar.
Unele se perforeaza pe mijloc. Trebuie sa fie egal nr. floricelelor intregi cu cele perforate, pentru ca se vor lipi cate doua cu gem.

Se coc in cuptorul preincalzit maxim 12-13 minute, nu mai mult pentru ca devin tari si uscate. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scot si se lipesc cate doua cu gem, apoi se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Braduti de Craciun