Cheesecake cu capsuni

de Mihaela11_jo in Prajituri, 30 Apr 2011 | 3409 vizualizari

 

Am gasit pe blogul Laurei Adamache aceasta reteta de cheesecake cu mure si crema de lamaie care m-a impresionat si prin eleganta deosebita a prezentarii; la noi au aparut capsunile si m-am gandit sa o incerc cu capsuni.
Este deosebit de fina si aromata si usor de preparat.
Multumesc Laura!
http://adamache-laura.blogspot.com/2011/03/un-cheesecake-si-o-aniversare.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 150 grame  piscoturi  
  • 125 grame unt  
  • 50 grame zahar
  • Pentru crema de branza  
  • 250 grame branza mascarpone  
  • 250 grame branza crema Philadelphia  
  • 250 ml frisca lichida  
  • 10 grame gelatina praf  
  • 4 linguri de apa  
  • 6 linguri de zahar  
  • sucul de la o jumatate de lamaie  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • 150 grame capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Blatul



Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul.



Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri.



Se pune la frigider pana pregatim crema.



Crema de branza



Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine.



Intr-un bol se amesteca bine branza mascarpone si branza crema cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena.



Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde.



Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.



Se pun cca 2/3 din crema peste blatul de piscoturi.



Se repartizeaza uniform pe crema capsunile feliate; se preseaza putin capsunile in crema.



Se adauga restul de crema si se uniformizeaza.



Se lasa la frigider cel putin 3 ore.



Se orneaza dupa gust si imaginatie.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Mihaela11_jo 1

04.05.2011, 21:52

Medi

lira 1

08.05.2011, 23:23

super presentare

Mihaela11_jo 1

09.05.2011, 16:01

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gelatina de rodii