Tort inima

de laura_n in Torturi, 4 Iul 2012 | 4316 vizualizari

 

Nu e sarbatoarea de Dragobete, nici a Valentinului, dar e un tort facut pentru o persoana speciala , cu o ocazie speciala:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 lg faina
  • 12 lg zahar
  • 6 lg cacao
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr stafide
  • 300 gr ciocolata neagra
  • lichior Amaretto
  • pasta de zahar
  • colorant alimentar
  • 1 pachet unt mic
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Blat:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50 minute.


Crema:



Se bat galbenusurile cu zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se adauga stafidele, lichiorul si ciocolata topita. Se amesteca bine si se da la rece.



Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul.



Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de ciocolata intre ele.



Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. Eu am decupat tortul in forma de inima.



Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.



Imbracam tortul in pasta de zahar si asezam ornamentele dulci.

 

TIPS-URI

1

puteti pune cateva cirese negre in loc de stafide, sunt perfecte in combinatie cu crema de ciocolata si Amaretto

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

05.07.2012, 19:26

multumesc Miuta, Ruxy

Ligia Bxl 1

16.03.2014, 15:33

waiii ce am ratat

adutza2 1

08.04.2015, 23:02

ce frumos eeeee!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată