Bors de loboda cu sfecla rosie

de laura_n in Ciorbe, 3 Iun 2014 | 3535 vizualizari

 

Primavara pentru mine este extrem de savuroasa si darnica in verdeturi. Inca de cand eram copil, borsul de loboda a fost preferatul meu, iar de cand am descoperit si sfecla rosie in mancaruri, cred ca am descoperit combinatia perfecta pentru un bors racoritor, energizant si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3-4 legaturi loboda rosie
  • 2 leg ceapa verde
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie marisoara
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml bors de casa
  • verdeata : patrunjel, leustean
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda cu sfecla rosie:

Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.


Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o punem la scurs intr-o sita. Apoi o tocam nu foarte fin.


Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le tocam rondele. Morcovul il curatam si il spala. il dam pe razatoarea mica.


Intr-o tigaie, punem cateva linguri de ulei de masline, si punem ceapa, usturoiul si morcovul la calit. Lasam un pic sa se rumeneasca, apoi adaugam loboda, un praf de sare si o calim cateva minute, apoi dam deoparte.


Punem la fiert o oala de 3 l cu apa si lasam sa fiarba. Adaugam loboda si lasam un pic sa fiarba.


Sfecla o pasam cu blenderul. O adaugam in oala.


Separat fierbem borsul. Il adaugam peste loboda si lasam sa fiarba un pic. Adaugam sare.


Spalam si tocam verdeata si o adaugam peste bors.

La sfarsit, batem un ou si il adaugam in oala, lasam 1 minut, apoi inchidem focul si acoperim cu un capac.


Servim cu leustean proaspat tocat si cu ridichi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Panacris 1

30.04.2015, 07:35

mihaelar63 1

05.04.2017, 16:39

Aurelia 07_07 1

10.05.2017, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda