Savarine de casa

de Krystyan Trendy in Prajituri, 10 Noi 2013 | 5029 vizualizari

 

10 savarine

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 3 fiole esenta rom
  • 1 l de apa
  • 350 g zahar
  • frisca
  • Pentru jeleu:
  • 1 pliculet de gelatina cu gust de zmeura
  • 50ml apa rece
  • 1 lingurita de zahar
  • 10 forme de savarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine de casa:

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si asezam formele de copt pe mijlocul tavii.Turnam cu lingura compozitia de blat ,cam 2 -3 linguri la fiecare forma.


Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca.Apoi scoatem tava si punem formele sa se racoreasca.


Intre timp preparam siropul :


Punem apa cu zaharul si esenta intr-o cratita si lasam pe aragaz pana se topeste zaharul.Apoi inchidem flacara de la aragaz si lasam siropul sa se racoreasca.


Dupa ce s-a racit siropul,insiropam briosele timp de 1 minut intorcandu-le de pe o parte pe alta ,apoi le scoatem pe un gratar . Taiem capacelele de la savarine , le asezam separat.Pe savarine adaugam 3-4 linguri de sirop in mijloc ,ornam cu frisca cu ajutorul unui pos,punem capacelele deasupra .


Prepararea jeleului :


Intr-un pahar punem apa ,zaharul si plicul de gelatina si amestecam energic timp de 1 minut.


Punem jeleul obtinut peste savarine si asezam savarinele in frigider timp de 1 ora ,apoi le putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

- TABITA - 1

12.11.2013, 12:06

Bune si frumoase

Corinuta 1

13.11.2013, 12:41

Tare-mi plac!

prohorez68 1

15.11.2013, 11:24

superr!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu frisca si jeleu de zmeura