Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 12 Ian 2017 | 769 vizualizari

 

Prajitura este pentru o tava de 30x24 cm

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 mere mari
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala a acesteia. Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea marea, si se amesteca cu compozitia. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, timp de 30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea). Cand este gata, se scoate cu grija din tava si se lasa la racit partial, daca nu aveti rabdare sa se raceasca total.


Intre timp, se pregateste si glazura. Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege, se stinge focul.


Cand blatul s-a racit, se toarna deasupra glazura racita partial pentru a fi mai groasa, se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata blatului si se decoreaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

13.01.2017, 08:49

Ce bunătate!

dantes 1

13.01.2017, 12:09

Buna!

miki_a 1

13.01.2017, 20:12

Faci numai prăjituri bune! Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si bezea