Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

de merisor in Supe/Ciorbe, 2 Dec 2015 | 1830 vizualizari

 

Pentru mine perisoarele, conform dex-ului, trebuie neaparat sa contina si orez pe langa carnea tocata.
Am vazut ca in unele retete s-a exclus orezul, eu nu-l exclud, asa le stiu de mica, asa le voi face in continuare.
Am ales de data aceasta sa le fac doar din carne de vitel si am aromat ciorba cu mult tarhon, o nebunie!
V-o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 2 cepe galbene
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • sare
  • cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • Pentru supa:
  • 4 l apa
  • 3 cepe galbene
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare dupa gust
  • tarhon uscat
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon:

Punem intr-un vas, apa la fiert.


Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).


Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa fiarba la foc mediu.


Intre timp pregatim perisoarele.


Tocam carnea si ceapa, presaram peste ele un praf de sare, un praf de piper si cimbru uscat si maruntit, atat cat se ia intre degete, o ciupitura cum se zice in popor.


Nu punem prea multa sare pentru ca vom pune si in supa.


Adaugam si ouale si omogenizam bine compozitia.


Cand legumele din supa sunt aproape fierte(incercam morcovul si pastarnacul), formam perisoarele de marimea unei nuci si le scufundam in supa.


Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice la suprafata, indepartand spuma daca se formeaza, apoi adaugam ardeiul tocat cubulete si tarhonul.


Presaram tarhon, cat sa acoprere suprafata vasului, nu trebuie nici sa exageram.


Acoperim din nou vasul si lasam ciorba pe foc pana cand orezul este bine fiert.


Gustam ciorba si daca este cazul mai adaugam sare, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Ardeiul nu se va adauga in ciorba in acelasi timp cu restul legumelor pentru ca acesta fierbe mai rapid si riscam sa i se topeasca pulpa si sa ramanem doar cu coaja prin ciorba.

2

Nu am acrit aceasta ciorba cu nimic, pentru ca am vrut sa se simta gustul tarhonului, dulce-piperat si putin amarui, dar se poate acri in timpul servirii cu putin otet sau zeama de lamaie.

3

Tarhonul nu trebuie adaugat din timp in ciorbe sau in alte preparate, pentru ca isi va pierde aroma, cam in ultimele 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 16:13

o ciorbita tare buna!

Xandrinne 1

06.12.2015, 08:57

Tare buna!!

mihaelar63 1

10.12.2016, 16:26

SI eu vreau asa bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui