Supă de roșii cu ciuperci uscate

de Panacris in Supe, 15 Mar 2015 | 4231 vizualizari

 

O supă dulce acrișoară, numai bună pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • roșii întregi în sos de la Sun Food 1 conservă,
  • bulion a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html) 300 ml,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină o felie mărinimoasă,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ulei extravirgin de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • frunze de leuștean congelate 1 linguriță,
  • mix de ciuperci uscate din gama Deluxe de la LIDL.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii cu ciuperci uscate:

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă rădăcinoasele tocate julien, ardeiul bucățele, roșiile din conservă tocate mărunt, se asezonează de sare, piper foaie de dafin, se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit.

După ce s-au combinat gusturile, se adaugă bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), se adaugă frunzele mărunțite de leuștean, apoi se amesteca ușor cca. 15 de minute la foc mic, neacoperit.

Între timp se pun ciupercile uscate la hidratat în apă clocotită, conform instrucțiunilor cca. 40 de minute. După ce s-au hidratat, se mărunțesc după caz, apoi se adaugă în supa de roșii și se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 15 minute.  

Supa se servește fierbinte presarată cu verdeață,  fără niciun pic de pâine.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu ciuperci uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste