Supă de roșii cu ciuperci uscate

de Panacris in Supe, 15 Mar 2015 | 3359 vizualizari

 

O supă dulce acrișoară, numai bună pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • roșii întregi în sos de la Sun Food 1 conservă,
  • bulion a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html) 300 ml,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • gulie albă 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină o felie mărinimoasă,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ulei extravirgin de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • frunze de leuștean congelate 1 linguriță,
  • mix de ciuperci uscate din gama Deluxe de la LIDL.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii cu ciuperci uscate:

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă rădăcinoasele tocate julien, ardeiul bucățele, roșiile din conservă tocate mărunt, se asezonează de sare, piper foaie de dafin, se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit.

După ce s-au combinat gusturile, se adaugă bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), se adaugă frunzele mărunțite de leuștean, apoi se amesteca ușor cca. 15 de minute la foc mic, neacoperit.

Între timp se pun ciupercile uscate la hidratat în apă clocotită, conform instrucțiunilor cca. 40 de minute. După ce s-au hidratat, se mărunțesc după caz, apoi se adaugă în supa de roșii și se mai lasă la fiert la foc mic, cca. 15 minute.  

Supa se servește fierbinte presarată cu verdeață,  fără niciun pic de pâine.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu ciuperci uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

monik80 1

17.03.2015, 16:39

Teo 1

17.03.2015, 21:13

Foarte bogata ciorbita ta!

dantes 1

19.09.2020, 07:32

Gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

5787 puncte

Constelatialeu

4623 puncte

Rocsi

3769 puncte

Mitinita

3458 puncte

Gherca Daniela

2879 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Hamburger
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac