Bulion Panacris

de Panacris in Bulion, 28 Aug 2012 | 3159 vizualizari

 

Desi anul asta nu prea a plouat, am gasit undeva pe la Fierbinti, rosii mici, delicate si gustoase, fara ingrasaminte. Asa ca am purces la treaba! :-*\

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina cca. 30 de kg,
  • sare neiodata 6 linguri,
  • boabe de enibahar,
  • boabe de piper,
  • zahar tos 6 linguri,
  • foi de dafin 3 bucati
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion Panacris:

Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu.


Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu fund dublu sau ceaun, cca. 4 ore, adaugand-se mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scazut la jumatate putem considera bulionul sau sosul de rosii, cum vreti sa-i spuneti terminat.


Se poate fierbe in doua zile, depinde de cand incepeti operatiunea;) ( eu am fiert si a doua zi inca vreo 3 ore!).


Pentru finalizare, recipientele se pun in cuptor la cca. 150 grade cca. 15 minute la sterilizat, pasta obtinuta, se toarna fierbinte in sticle sau borcane, se capacesc imediat si se lasa la dunst uscat, adica invelite in paturi, pana a doua zi. La iarna o sa ma pomeniti pe mine si pe "zmeii" mei =))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Poliana 1

29.08.2012, 09:22

Cris, tare harnica esti, si normal daca ai ajutoare in bucatarie!!

diaconta 1

29.08.2012, 16:09

ce capisoane le-ai tras,m-a dus cu gandul la stirea de la radio cum ca s-au prezentat foarte multi candidati pentru un post de ...calau ))

Panacris 1

29.08.2012, 16:47

, Dia, esti hazlie azi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bulion aromat