Bulion Panacris

de Panacris in Bulion, 28 Aug 2012 | 2145 vizualizari

 

Desi anul asta nu prea a plouat, am gasit undeva pe la Fierbinti, rosii mici, delicate si gustoase, fara ingrasaminte. Asa ca am purces la treaba! :-*\

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina cca. 30 de kg,
  • sare neiodata 6 linguri,
  • boabe de enibahar,
  • boabe de piper,
  • zahar tos 6 linguri,
  • foi de dafin 3 bucati
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion Panacris:

Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu.


Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu fund dublu sau ceaun, cca. 4 ore, adaugand-se mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scazut la jumatate putem considera bulionul sau sosul de rosii, cum vreti sa-i spuneti terminat.


Se poate fierbe in doua zile, depinde de cand incepeti operatiunea;) ( eu am fiert si a doua zi inca vreo 3 ore!).


Pentru finalizare, recipientele se pun in cuptor la cca. 150 grade cca. 15 minute la sterilizat, pasta obtinuta, se toarna fierbinte in sticle sau borcane, se capacesc imediat si se lasa la dunst uscat, adica invelite in paturi, pana a doua zi. La iarna o sa ma pomeniti pe mine si pe "zmeii" mei =))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Poliana 1

29.08.2012, 09:22

Cris, tare harnica esti, si normal daca ai ajutoare in bucatarie!!

diaconta 1

29.08.2012, 16:09

ce capisoane le-ai tras,m-a dus cu gandul la stirea de la radio cum ca s-au prezentat foarte multi candidati pentru un post de ...calau ))

Panacris 1

29.08.2012, 16:47

, Dia, esti hazlie azi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii