Reteta de zacusca taraneasca de vinete

de trifadalia in Zacusca, 23 Aug 2023 | 2298 vizualizari

 

Pentru reteta de zacusca taraneasca de vinete am folosit urmatoarele ingrediente: vinete, ardei, gogosari, ceapa, ulei, bulion.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de zacusca taraneasca de vinete
  • 5 kg de vinete necoapte
  • 1.5 kg ardei capia
  • 1.5 kg de gogosari
  • 1 kg de ceapa
  • 700 ml ulei
  • 70 gr sare
  • 500 ml bulion
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de zacusca taraneasca de vinete:

Iata cum se prepara Reteta de zacusca taraneasca de vinete

Pentru inceput se coc vinetele. (eu le-am avut coapte in congelator de cand am copt vinetele pentru iarna, asa ca eu doar a trebuit sa le dezghet si sa le pun la scurs).

Gogosarii se spala si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ardeii capia, apoi se pun la calit in ulei. Se fierb pana ce iese toata apa din ei, iar cand fierbe, se vede ca fierb in ulei limpede ( eu ii fierb chiar si 4 ore la foc domol) la fel ca in imaginea nr 4. 

Intre timp, se curata ceapa si se fierbe 20 minute dupa care se lasa la racit, apoi se macina si ea.

Se adauga peste gogosari impreuna cu vinetele care si ele se dau prin masina de tocat carne si se fierb impreuna pana cand din nou se vede ca fierb doar in ulei, evaporandu-se toata apa ce o are ceapa si vinetele. Se adauga sarea dupa gust.

La final se adauga bulionul si iar se fierbe pana cand devine limpede. 

Vezi si reteta de Zacusca de macrou.

TIPS-URI

1

eu fierb ceapa deoarece daca este fiarta nu este asa grea pentru stomac, zacusca fiind considerata un aliment foarte greu pentru cei ce au probleme cu fierea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de zacusca taraneasca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete