Zacusca de macrou

de MotanLaOale in Zacusca, 21 Noi 2017 | 2108 vizualizari

 

Am gustat din cea facuta de Ina si am zis sa fac si eu.

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg macrou congelat
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 500 g pasta de tomate
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 foi dafin
  • condimente pentru paste
  • piper
  • sare
  • 100ml otet + sare + apa pentru fiert pestele
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de macrou:

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada.


Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute.


Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte.


Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot.


Ceapa se curata si se toaca la robot.


Intr-o oala incapatoare, se pune uleiul si se caleste ceapa pana devine translucida.


Se adauga gogosarul maruntit, se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin.


Se fierbe o ora sau mai mult pana scade zeama, amestecand des sa nu se prinda.


In momentul cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, se adauga pasta de tomate, pestele, condimentele pentru peste si se mai fierbe 30-40 minute.


Spre final, se adauga in zacusca 3 linguri de zahar si 100 ml otet.


Se gusta, se potriveste de sare, piper si acreala.


Se mai fierbe pana scade suficient si uleiul sta deasupra.


Se toarna zacusca fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele si se introduc in cuptor 25-30 minute, pentru sterilizare.


Se scot si se pun la racit incet invelite in paturi.


Se pastreaza in camara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Ksenya 1

22.11.2017, 12:35

Vreau si eu! cu ce pot face schimb?

dantes 1

25.11.2017, 17:25

Buna!

MotanLaOale 1

25.11.2017, 19:13

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

pe 14.06 la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe