Zacusca de vara

de merisor in Zacusca, 1 Iul 2013 | 8250 vizualizari

 

Este o zacusca facuta cu legume de vara, dar poate rezista si peste iarna daca este depozita in conditii bune la rece.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg dovlecei
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ardei
  • 1 kg rosii/bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de dafin
  • 750 ml ulei
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vara:

Predominant este dovlecelul pentru ca este sezonul lui


Mai intai curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt apoi o punem la calit in ulei.


Curatam si morcovul si il dam pe razatoare, iar cand ceapa devine translucida, adaugam morcovul.


Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare sau ii trecem prin robot, eu am preferat robotul pentru ca nu am avut rabdare, cu toate ca daca sunt dati pe razatoare zacusca va avea un aspect mai placut.


Ardeiul poate fi copt sau trecut prin robot, eu am pus copt de la congelator.


Adaugam peste ceapa si morcov ardeiul si condimentele, mai mestecam de cateva ori, apoi punem totul in vasul in care vom finaliza zacusca la cuptor, eu am avut o cratita de 7 L. Adaugam dovleceii si omogenizam bine, adaugam si sare, dar nu prea multa pentru ca mai punem pe parcurs si dam cratita la cuptor la 175 grade pentru aproximativ 3 ore.


Pe parcurs mai scoatem si amestecam sa nu lasam sa se lipeasca pe margini prea rau.


Cu 30 de minute inainte de stingerea cuptorului adaugam rosiile. Eu am pus pasta de rosii cu ardei, care a fost destul de dulceaga si i-a dat un gust foarte bun.


Potrivim de sare si condimente, scoatem frunzele de dafin si pregatim borcanele, adica le spalam si le sterilizam in cuptorul deja incins pentru 5-7 minute, dupa care punem zacusca fierbinte, le capacim si le asezam intr-o tava pe care o vom mai tine la cuptor 10 minute cu focul aprins, apoi stingem focul si le lasam in cuptor pana a doua zi cand le vom depozita in camara.


Eu folosesc aceasta zacusca in loc de sosuri la piure, cus cus, pilaf si alte mancaruri.


Este foarte buna, putin dulceaga.


 

TIPS-URI

1

Borcanele cu zacusca nu trebuiesc scoase din cuptor decat a doua zi, sau cand s-au racit definitiv.

2

Daca nu este destul de rece in camara, este de preferat sa fie depozitate la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:08

nicolae81 1

24.07.2013, 15:52

preferata mea

merisor 1

24.07.2013, 16:05

Bine ai venit Nicolae!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu ciuperci