Zacusca de fasole boabe

de marcela1979 in Zacusca, 19 Oct 2013 | 5010 vizualizari

 

Numai buna iarna si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole boabe cruda
  • 3 kg ardei gras
  • 4 kg gogosar
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg morcovi
  • 2 kg jumatate ceapa alba
  • 1 l jumatate ulei
  • 1 l jumatate bulion de rosii
  • boabe de piper
  • sare mare neiodata
  • 2-3 foi de dafin(eu nu am pus)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole boabe:

Fasolea boabe se pune la fiert in apa fiarta cu sare.Ardeii,gogosarii si kapia se coc pe plita apoi se curata de pielite.Morcovii se curata si se fierb,ceapa se curata si se fierbe.Se dau prin masina de tocat carne ardeii grasi,gogosarii ,kapia,morcovii fierti,ceapa alba fiarta si jumatate din cantitatea de fasole boabe fiarta.Intr-o cratita se pune uleiul si se pun ingredientele tocate si fasolea boabe ramasa .Se amesteca si se pune pe plita la foc mic sa fiarba aproximativ o ora.Se amesteca sa nu se lipeasca.La sfarsit se adauga bulionul de rosii.Se adauga sarea,boabele de piper si frunzele de dafin ,daca puneti.Cand se alege uleiul deasupra se ia de pe foc si se pune in borcane curate si sterilizate.Se capseaza si apoi se dustuleste in aburi circa 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

19.10.2013, 10:57

adry88 1

19.10.2013, 11:20

delicioasa

Rocsi 1

19.10.2013, 22:15

Buna zacusca cu fasole

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci