Pasta de peste pentru iarna

de maria_claudia in Zacusca, 2 Noi 2010 | 20995 vizualizari

 

Aceasta reteta este ca o zacusca ,este delicioasa, mai ales in perioada de post cand sunt dezlegari la peste.Mama mea face reteteta aceasta de vreo 30 de ani si tot nu ne-am plictisit de ea ,nici intr-o iarna nui-a lipsit din camara.

 

INGREDIENTE

  • Ptr o portie:
  • 3kg peste curatat,
  • 500gr ceapa,
  • 1kg ulei,
  • 400gr bulion,
  • 7linguri otet,
  • sare.
  • foi dafin,
  • boabe de piper si enibahar,
  • 3-4catei usturoi.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de peste pentru iarna:

Pestele se taie bucati si se pune la fiert  in oala  minune ,impreuna cu apa otetul si putina sare ptr 15-20 minute,ceapa tocata se caleste cu uleiul apoi se adauga pestele care a fost scurs si dat prin masina de tocat ,condimentele si sare dupa gust . Se lasa la fiert pana se ridica uleiul la suprafata ,apoi se adauga bulionul si usturoiul pisat ,se mai lasa pe foc 10 minute amestecand continu.Cand s-a racit se pune in borcane apoi le punem la fiert ptr streilizat.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

aciba25 1

12.08.2011, 19:13

maria_claudia,am facut aceasta reteta si a iesit super gustoasa...iti multumesc! o recomand tuturor gospodinelor!!!!

aciba25 1

12.08.2011, 19:15

...eu am folosit in loc de bulion...suc de rosii si

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:07

orice e bun venit iarna din camara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA