Zacusca de fasole uscata

de Retete cu Margareta Cismasiu in Zacusca, 6 Oct 2014 | 1620 vizualizari

 

Iata,am reusit sa postez si zacusca de fasole uscata!Printe atatea gemuri,dulceturi,compoturi,muraturi,zacusca nu putea sa lipseasca.Zacusca de fasole uscata e preferata familiei.Fiica mea,studenta in Timisoara,a botezat zacusca "mancarea saracului".Intotdeauna i-am trimis si zacusca,asa ca a devenit mancarea de rezerva in momentul cand ramanea fara mancare sau fara bani.Eu i-as spune "mancarea studentului sarac" pantru ca zacusca chiar nu poate sa aiba acest statut,chiar daca aproape toata lumea o face.
Nu e reteta originala ( oare care e reteta originala?),o am de la mama mea,dar pentru ca e foarte gustoasa o fac si eu si place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei kapia,
  • 5 kg gogosari,
  • 1 kg fasole uscata,
  • 1 kg ceapa,
  • 500 ml bulion,
  • 300-500 ml ulei,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper boabe.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole uscata:

Ardeii kapia si gogosarii se coc si se curata de coaja si de cotoare. Fasolea se fierbe de jumatate, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie in patru. Ardeii, gogosarii si ceapa se macina cu masina de tocat sau cu mixerul. Peste tocatura se adauga fasolea uscata fiarta de jumatate si scursa de apa, bulionul, uleiul, sarea, piperul si foile de dafin. Cine doreste poate sa macine si fasolea. Noua ne place mai mult cu boabele intregi.


Se pune totul la foc amestecand mereu sa nu se prinda. Zacusca trebuie sa scada si sa se ingroase putin. E gata cand uleiul se ridica la suprafata.


Se pune fierbinte in borcane sterilizate. Acestea se inchid ermetic. Borcanele se pun in paturi la racit, apoi se depoziteaza in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

06.10.2014, 20:27

Gustoasa zacusca cu fasole!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

07.10.2014, 16:58

Intr-adevar,merita efortul.

Bya Ralu 1

08.10.2014, 16:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe