Zacusca de dovlecei

de Bucataras Diana in Zacusca, 6 Noi 2016 | 1154 vizualizari

 

M-am conservarit anul acesta cam pentru 2 ani zic eu... :) Acum vreo 10-12 ani mi-am promis ca nu o sa mai fac niciodata zacusca - deoarece dupa ce am muncit vreo 3 zile si am facut cca 10 kg de zacusca,mi s-a stricat toata :((( Dar am gasit cateva retete de zacusca care mi-au placut si uite asa am facut zacusca de dovlecei, de ciuperci, de peste, picanta si nepicanta... Acum va spun reteta pentru zacusca de dovlecei, picanta si nepicanta.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de dovlecei
  • 700 g praz,
  • 800 g ceapa,
  • 1500 g rosii,
  • 1500 g ardei gras rosu/kapia/gogosar,
  • 2 morcovi,
  • 200 ml ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust,
  • foi dafin,
  • cativa catei usturoi,
  • un praf ienibahar,
  • cateva boabe coriandru
  • Pentru zacusca picanta:
  • 1 ardei iute tocat si un praf fulgi de chili
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoare, adaugam putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt.Curatam morcovii si ii radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc adaugam uleiul, punem ceapa si lasam 2-3 minute amestecand tot timpul, apoi adaugam o cana de apa si lasam la inabusit la foc potrivit. Dupa cca 10-15 minute adaugam morcovul si lasam sa se inabuse in continuare. Cand scade zeama,mai adaugam apa fierbinte. Adaugam dovleceii si ardeii copti cand este inmuiata ceapa si lasam sa fiarba cam 10 minute apoi adaugam rosiile, sarea, piperul si dafinul. Lasam sa fiarba, amestecand des, pana scade zeama. Potrivim de sare. Adaugam usturoiul si oprim focul.Daca ne place si gustul picant facem si zacusca picanta.


Punem jumatate din cantitate in borcane iar in cealalta jumatate adaugam 1 ardei iute tocat si un praf fulgi de chili sau dupa gust si mai dam intr-un clocot. Oprim focul, lasam sa se linisteasca si punem in borcane. Sterilizam 30 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Lasam borcanele sa se raceasca sub paturi/prosoape pana a doua zi. Servim cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru a face cat mai putina mizerie si pentru a evita spargerea borcanelor, puneti borcanul intr-o tava de inox si umpleti-l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

06.11.2016, 10:58

ce buna este zacusca

Bucataras Diana 1

06.11.2016, 11:40

Chiar e bunuta.

anca_rm 1

07.11.2016, 10:08

ce zacusca buna ai pregatit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei