Zacusca de dovlecei

de Bucataras Diana in Zacusca, 6 Noi 2016 | 957 vizualizari

 

M-am conservarit anul acesta cam pentru 2 ani zic eu... :) Acum vreo 10-12 ani mi-am promis ca nu o sa mai fac niciodata zacusca - deoarece dupa ce am muncit vreo 3 zile si am facut cca 10 kg de zacusca,mi s-a stricat toata :((( Dar am gasit cateva retete de zacusca care mi-au placut si uite asa am facut zacusca de dovlecei, de ciuperci, de peste, picanta si nepicanta... Acum va spun reteta pentru zacusca de dovlecei, picanta si nepicanta.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de dovlecei
  • 700 g praz,
  • 800 g ceapa,
  • 1500 g rosii,
  • 1500 g ardei gras rosu/kapia/gogosar,
  • 2 morcovi,
  • 200 ml ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust,
  • foi dafin,
  • cativa catei usturoi,
  • un praf ienibahar,
  • cateva boabe coriandru
  • Pentru zacusca picanta:
  • 1 ardei iute tocat si un praf fulgi de chili
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoare, adaugam putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt.Curatam morcovii si ii radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc adaugam uleiul, punem ceapa si lasam 2-3 minute amestecand tot timpul, apoi adaugam o cana de apa si lasam la inabusit la foc potrivit. Dupa cca 10-15 minute adaugam morcovul si lasam sa se inabuse in continuare. Cand scade zeama,mai adaugam apa fierbinte. Adaugam dovleceii si ardeii copti cand este inmuiata ceapa si lasam sa fiarba cam 10 minute apoi adaugam rosiile, sarea, piperul si dafinul. Lasam sa fiarba, amestecand des, pana scade zeama. Potrivim de sare. Adaugam usturoiul si oprim focul.Daca ne place si gustul picant facem si zacusca picanta.


Punem jumatate din cantitate in borcane iar in cealalta jumatate adaugam 1 ardei iute tocat si un praf fulgi de chili sau dupa gust si mai dam intr-un clocot. Oprim focul, lasam sa se linisteasca si punem in borcane. Sterilizam 30 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Lasam borcanele sa se raceasca sub paturi/prosoape pana a doua zi. Servim cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru a face cat mai putina mizerie si pentru a evita spargerea borcanelor, puneti borcanul intr-o tava de inox si umpleti-l.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

06.11.2016, 10:58

ce buna este zacusca

Bucataras Diana 1

06.11.2016, 11:40

Chiar e bunuta.

anca_rm 1

07.11.2016, 10:08

ce zacusca buna ai pregatit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei