Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)

de Catalina L in Mancaruri de legume, 5 Aug 2021 | 4726 vizualizari

 

"Mandru mi-s bucataras!"
Dupa reteta clasica cu vinete si ardei , va propun o varianta la care am adaugat in plus dovlecei si morcovi..
Cu cat punem mai multe legume cu atat este mai buna. Dovleceii lasa multa apa deci trebuie numai fiarta un pic mai mult.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/zacusca-de-dovlecei-vinete-si-ardei.html
retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1kg 400 gr de vinete
  • 1 kg 200 gr de dovlecei
  • 1 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 1 kg ardei rosii
  • 500 gr ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • sare marina, piper
  • cimbru uscat, foi de dafin
  • 150 -200 ml ulei de masline
  • 70 ml otet de cidru
  • 70 gr bulion concentrat de rosii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva):

Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C .
Am lasat 30-40 de minute ardeii  si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele de 2 ori .
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Curatati si dati pe razatoare morcovii. Dati pe razatoare dovleceii (lasati coaja daca sunt bio).
Spalati si dati rosiile pe razatoare pentru a indeparta pielea. Prajiti ceapa si usturoiul timp de 10 minute in 100 ml de ulei de masline.
Adaugati morcovii si sotati impreuna in jur de 8 minute.
Puneti dovleceii , amestecati si fierbeti impreuna 10 -15 minute.
Puneti sare marina, piper, foi de dafin, cimbru uscat.
Adaugati rosiile cu sucul lor, amestecati si fierbeti totul 30-40 minute amestecand. Scoateti ardeii si puneti-i cu un pic de sare intr-o oala acoperita cu un capac. Lasati-i sa se raceasca, apoi decojiti-i si indepartati cotorul si semintele. Pastrati sucul lasat. Scoateti vinetele. Eu le decojesc imediat cand sunt fierbinti, pulpa ramane astfel alba. Atentie la degete hi hi Puneti-le pe o tava inclinata si lasati-le sa scurga. Aruncati sucul lasat de vinete caci este amar.
Tocati marunt vinetele si ardeii si adaugati la compozitia cu dovlecei.  Puteti da totul prin masina de carne daca doriti, dar eu prefer sa simt un pic legumele. Nu uitati sucul lasat de ardei, da gust.
Puneti bulionul, adaugati otetul si 50 -100 ml ulei de masline.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 30-40 de minute.
Amestecati in mod regulat. Verificati de sare si piper, adaugati daca trebuie. Cand se-ngroasa si-ncepe sa se prinda usor pe fundul oalei este gata.  
Puneti zacusca fierbine in borcanele sterilizate. Lasati 1 cm de spatiu si puneti o lingura de ulei la suprafata. Inchideti-le si sterilizati-le- este mai sigur si cum am pus dovlecei am ales  siguranta. Eu le sterilisez la cuptor. Puneti-le intr-o tava fara sa se atinga, adaugati apa calda in tava- un deget. Gatiti 40 de minute la 120°C. Le-am lasat apoi in cuptor o noapte. Puteti congela daca nu vreti sa puneti in borcane.

TIPS-URI

1

pentru 6-7 borcane de 500 ml

2

puteti congela daca nu vreti sa puneti in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii