Zacusca de gogosari cu ghebe

de adriana_bobu in Zacusca, 24 Oct 2010 | 11101 vizualizari

 

Pentru a avea si iarna legume pe masa.....dar preparate...

 

INGREDIENTE

  • 3Kg gogosari
  • 2kg ghebe
  • 1Kg ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 borcan pasta tomate(400g)
  • 1/2 l ulei
  • 3 frunze dafin
  • piper...dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogosari cu ghebe:

Se coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4 linguri) cca 20 min. Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc (eventual tot la mixer)si se trag in ulei (3-4 linguri), adaugand si o canita de apa pentru a se inmuia. Se amesteca toate componentele , se adauga restul de ulei , frunzele de dafin si piperul si se pun intr-o oala inox in cuptor iar dupa 30 min se adauga pasta de tomate. Se mai mesteca din cand in cand (cam la 15-30 min)iar cand uleiul se ridica la suprafata (nu mai devreme de 60 min) se opreste focul si se pune zacusca in borcane. E delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

alinutzika 1

03.08.2011, 00:32

ador zacusca si ghebele....o bunatate

Tati63 1

05.11.2012, 12:31

am facut rezeta aproape asa cum a fost descrisa numai ca am redus cantitatea de ulei.. cred ca ar fi iesit mai buna daca nu as fi mixat totul, nu se prea simte gustul ghebelor..A iesit buna, dar totusi nu mi-a iesit asa cum o stiam eu. Poate e din cauza ca eu am pus ardei grasi in loc de gogosari. Caci la noi nu sunt gogosari. :-(
Oricum un like di partea mea ;-)
Eu comentez numai rezetele pe care le si probez personal ;-)

adriana_bobu 1

06.11.2012, 22:14

Ma bucur ca ai incercat reteta mea...sa stii ca gogosarii sunt "miezul" zacustii....fara ei eu nu am curaj sa ma apuc de o zacusca...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe