Zacusca de gogosari cu ghebe

de adriana_bobu in Zacusca, 24 Oct 2010 | 24186 vizualizari

 

Pentru a avea si iarna legume pe masa.....dar preparate...

 

INGREDIENTE

  • 3Kg gogosari
  • 2kg ghebe
  • 1Kg ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 borcan pasta tomate(400g)
  • 1/2 l ulei
  • 3 frunze dafin
  • piper...dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogosari cu ghebe:

Se coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4 linguri) cca 20 min. Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc (eventual tot la mixer)si se trag in ulei (3-4 linguri), adaugand si o canita de apa pentru a se inmuia. Se amesteca toate componentele , se adauga restul de ulei , frunzele de dafin si piperul si se pun intr-o oala inox in cuptor iar dupa 30 min se adauga pasta de tomate.  Se mai mesteca din cand in cand (cam la 15-30 min)iar cand uleiul se ridica la suprafata (nu mai devreme de 60 min) se opreste focul si se pune zacusca in borcane. E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogosari cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

alinutzika 1

03.08.2011, 00:32

ador zacusca si ghebele....o bunatate

Tati63 1

05.11.2012, 12:31

am facut rezeta aproape asa cum a fost descrisa numai ca am redus cantitatea de ulei.. cred ca ar fi iesit mai buna daca nu as fi mixat totul, nu se prea simte gustul ghebelor..A iesit buna, dar totusi nu mi-a iesit asa cum o stiam eu. Poate e din cauza ca eu am pus ardei grasi in loc de gogosari. Caci la noi nu sunt gogosari. :-(
Oricum un like di partea mea ;-)
Eu comentez numai rezetele pe care le si probez personal ;-)

adriana_bobu 1

06.11.2012, 22:14

Ma bucur ca ai incercat reteta mea...sa stii ca gogosarii sunt "miezul" zacustii....fara ei eu nu am curaj sa ma apuc de o zacusca...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou si macrou afumat