Zacusca

de Sorinutza in Zacusca, 2 Oct 2012 | 2504 vizualizari

 

A durat ceva pana m-am hotarat sa fac zacusca, care apropo i se datoreaza verisoarei, insa am facut-o si pe asta! :)

 

INGREDIENTE

  • 6kg vinete
  • 3kg ardei kapia
  • 3kg ardei gras
  • 1,5kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • bulion -> cat se inroseste
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Si daca tot am avut ocazia intr-o sambata sa o prind pe viitoarea soacra in vizita acasa la fiu-su :) am pus-o la treaba. M-a ajutat mult ce-i drept, ca nu stiu ce m-as fi facut fara ajutoarele mele ( a participat si iubi ). Reteta este pentru 20 de borcanele de 250g.


Si cam asa ne-am organizat : Iubi la gratar, soacra la tocat ceapa si batut vinetele , apoi la decojit si eu cu restul (am participat cam la toate activitatile pe care le cere o astfel de reteta). :)


Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs. Ceapa a fost tocata marunt. Ardeii se dau prin masina de tocat. Se scurge zeama daca este prea multa.


Am folosit un vas mare de tuci (ceaun), in care am pus uleiul, am calit ceapa dupa care am adaugat toate legumele, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Spre sfarsit (cu vreo 20min inainte de a fi gata) am adaugat sarea, piperul, bulionul si foile de dafin. Nu stiu cat timp a trecut pana cand fost gata (cred ca in jur de o ora), insa pontul este ca uleiul iese deasupra.


Le-am pus in borcane si apoi la baimaren . Se lasa timp de 10 min dupa ce incepe sa fiarba apa ca sa se videze. Le-am scos , le-am pus cu capacul in jos si le-am acoperit cu un prosop.


Acum, stau linistite in camara ( o parte din ele pentru ca am dat si la prietene :) ) asteptand iarna.


 

TIPS-URI

1

Daca tot v-ati apucat de o treaba, profitati de ea. Eu am facut vinete , ardei kapia si am ras niste morcovi pe care i-am pus in pungi si i-am bagat la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

03.10.2012, 15:13

place

Sim0na 1

03.10.2012, 15:21

Ce de bunatati pe masa..

lilik 1

03.10.2012, 19:10

Ce bunatate
bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei cu morcov