Zacusca de ardei cu miere si mustar

de Lavinia in Zacusca, 19 Sep 2014 | 3505 vizualizari

 

An de an aceasta zacusca este nelipsita din camara noastra.Este dulceaga si foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ardei copt(scurs)
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pline cu mustar
  • 2 linguri miere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei cu miere si mustar:

Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore.


Ardeii i-am dat prin masina de tocat.


Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine.


Am fiert zacusca pe foc mic (pe plita) timp de o ora si jumatate amestecand din cand in cand in ea.


Am potrivit gustul cu sare si piper dupa caz.


Zacusca fierbinte am pus-o in borcane ,am infiletat bine capacele si am pus borcanele la bain marie timp de 45 de minute pe foc foarte mic.


Am lasat zacusca la racit acoperita cu prosoape sau chiar in oala unde au fost sterilizate.

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 borcanele de zacusca,daca doriti mai multa dublati cantitatile.

2

Foile de dafin le-am lasat doar 30 de minute,apoi le-am scos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

20.09.2014, 08:54

I

Gherca Daniela 1

20.09.2014, 10:22

Criss 1

21.09.2014, 06:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe