Zacusca de ardei cu miere si mustar

de Lavinia in Zacusca, 19 Sep 2014 | 12849 vizualizari

 

An de an aceasta zacusca este nelipsita din camara noastra.Este dulceaga si foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ardei copt(scurs)
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pline cu mustar
  • 2 linguri miere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei cu miere si mustar:

Am copt ardeii pe plita,i-am curatat si i-am lasat la scurs pentru minim 2-3 ore.

Ardeii i-am dat prin masina de tocat.

Intr-o cratita am pus uleiul,ardeii tocati,piperul boabe,foile de dafin ,mustarul si mierea si am omogenizat bine.

Am fiert zacusca pe foc mic (pe plita) timp de o ora si jumatate amestecand din cand in cand in ea.

Am potrivit gustul cu sare si piper dupa caz.

Zacusca fierbinte am pus-o in borcane ,am infiletat bine capacele si am pus borcanele la bain marie timp de 45 de minute pe foc foarte mic.

Am lasat zacusca la racit acoperita cu prosoape sau chiar in oala unde au fost sterilizate.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 borcanele de zacusca,daca doriti mai multa dublati cantitatile.

2

Foile de dafin le-am lasat doar 30 de minute,apoi le-am scos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei