Zacusca fara ceapa

de Constelatialeu in Zacusca, 3 Oct 2016 | 655 vizualizari

 

Mi-a placut combinatia, e un pic altfel decat clasica zacusca...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete curatate de coaja
  • 1/5 kg gogosari curatati de seminte
  • 1/5 ardei capia carnosi curatati de seminte
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 5 linguri zahar'
  • 1 lingura sare
  • 1 l ulei
  • boabe de piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca fara ceapa:

Mai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare punem apa, otetul sarea si zaharul le lasam sa clocoteasca apoi adaugam vinetele , ardeiul si gogosarul si le lasam sa fiarba pana se inmoaie. Apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.Se pot face cu o zi inainte, dupa ce s-au scurs se dau prin masina de tocat. Se pune tuciul pe foc se adauga uleiul, se lasa sa se incalzeasca, trebuie s fie caldut nu fierbinte, apoi se adauga amestecul de vinete si ardei capia si gogosar, se lasa focul mic, se fierbe 1 ora. Amestecam mereu avand grija sa nu se lipeasca, cand incepe sa bolboroseasca ca si vulcanii noroiosi, adaugam boabele de piper , mai lasam cca 10 min si apoi stingem focul. Punem in borcane de 400 g curate, capacim si apoi asezam borcanele intr-o cratita in care turnam apa pana aproape de marginea borcanului si lasam sa fiarba cca 15 min. Apoi scoatem borcanele le invelim si le lasam sa se raceasca. La iarna ne vor prinde foarte bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fara ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

03.10.2016, 23:56

O idee foarte buna!

simona72 1

04.10.2016, 10:43

Nici deasta n-am mancat Bravo harnicie!

anca_rm 1

05.10.2016, 09:48

un pic altfel , dar o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete