Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe

de mihasara in Zacusca, 27 Aug 2018 | 1315 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 

 

INGREDIENTE

  • 2 trufe
  • 2 kg ciuperci proaspete
  • 1 kg ard­ei gras
  • 1 kg ardei capia carnos
  • 1 kg cea­pa
  • 1kg vinete coapte
  • 500 g mor­covi
  • 500 ml ­suc de ros­ii
  • foi de ­dafin
  • piper bo­abe
  • cimbru p­roaspat
  • sare de­ mare neio­data
  • 100ml ulei de trufe
  • 400ml ulei de floarea-soarelui­
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe:

Spalam ciupercile si le fierbem in apa cu sare. La fel procedam si cu trufele de padure. Eu le frec cu o periuta sa fiu sigura ca indepartez eventalele particule de pamant.


Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau le dam prin masina de tocat.


Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam pe un fund de lemn pus inclinat sa fim siguri ca se scurge tot lichidul amar din ele.


Coacem si ardeiul, il punem intr-un vas sau o punga de plastic. Presaram sare si acoperim vasul cu un capac pentru jumatate de ora. In felul acesta ardeiul se va curata mai usor.


Tocam ceapa si o calim in mixul de ulei cu o lingurita de sare.


Dupa 5 minute, adaugam ardeii si morcovii dati prin robot sau masina de tocat.


Calim la foc mic 5-10 minute dupa care adaugam ciupercile tocate, mai lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii.

Adaugam intre timp condimentele, sarea, boabele de piper si foile de dafin.

Adaugam apoi ciupercile maruntite prin robot si vinetele scurse si tocate marunt.


Dam cratita a cuptor la foc mic si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.

Cand este gata, o luam de pe foc.

Punem zacusca in borcane curate si sterilizate. Infiletam capacele si asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.

Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert.

Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.


Pofta buna! :)

 

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti sa adaugati si 2-3 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihasara 1

28.08.2018, 11:43

dantes 1

29.08.2018, 13:58

Interesant!

Rocsi 1

01.09.2018, 21:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de ied

de Bunica 7

ieri la 20:09

Tort Tiramisu

de RODIMUR 5

ieri la 15:11

Ciorba primavaratica de fasole boabe

ieri la 14:29

Sos marocan  Chermoula

ieri la 14:22

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite