Zacusca cu fasole

de lacrimioara in Zacusca, 21 Aug 2011 | 5862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole uscata,
  • 1kg jumate de ceapa,
  • 3 kg de ardei grasi,
  • 1 l ulei,
  • 200 ml bulion,
  • 3 frunze de dafin
  • boabe de piper (cam 8 am pus eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole:

Fasolea  se pune in apa  cu o zi inainte sa se faca zacusca, iar a doua zi se pune la fiert.

Ardeii ii dam prin masina de tocat carne (eu i-am tocat cu robotul). ii punem deoparte, apoi procedam intocmai cu ceapa si fasolea fiarta si racita. Dupa ce le-am dat prin masina punem uleiul la incins si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a imuiat punem ardeiul deasupra si lasam 15-20 minute la calit.  Adaugam fasolea, boabele de piper si lasam sa fiarba cam o ora, amestecand din cand in cand pana se ingroasa, dupa care trebuie amestecat mereu pana e gata. Cand iese uleiul deasupra e gata.

Ddupa ce a trecut cam o ora punem foile de dafin si bulionul si mai lasam 30 minute. Din acesta portie mie mi-a iesit cam 1kg si 400 grame de zacusca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

24.08.2011, 20:11

trebuie sa fie tare buna................

Ramonica 1

04.09.2011, 12:33

ce pofta mi-ai facut

Ramonica 1

08.09.2011, 13:38

Am facut si eu, dar cred ca trebuia fiarta mult mai mult caci dupa cateva zile s-a stricat. O sa mai incerc ca e foarte buna la gust, dar o tin mai mult pe foc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti