Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

de bucatarasa in Supe, 13 Sep 2024 | 1088 vizualizari

 

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa este un preparat fin, elegant si plin de savoare. Sparanghelul, cunoscut pentru proprietatile sale nutritive si gustul delicat, ofera supei o aroma proaspata, usor dulce. Este o supa cremoasa, usoara si perfecta pentru un pranz rafinat sau o cina usoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa
  • 500 g sparanghel (curatat si taiat bucati)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof mediu (pentru consistenta)
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline sau unt
  • Sare si piper, dupa gust
  • Zeama de lamaie (optional)
  • Parmezan ras sau crutoane pentru decor (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa:

Cum se prepara Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

Pregatirea ingredientelor:
    Curata si taie sparanghelul in bucati, pastrand varfurile pentru decor (optional). Taie ceapa, usturoiul si cartoful cubulete.

Sotarea:
    Incinge uleiul de masline sau untul intr-o cratita si adauga ceapa tocata. Caleste-o la foc mediu pana devine translucida.
    Adauga usturoiul si caleste-l inca 1 minut.

Adaugarea sparanghelului si cartofului:
    Pune bucatile de sparanghel si cartoful in cratita, amesteca si lasa-le la foc mediu 5 minute.
    Adauga supa de legume (sau apa), sare si piper, si lasa amestecul sa fiarba 15-20 de minute, pana cand legumele sunt moi.

Blenduirea:
    Dupa ce legumele sunt fierte, foloseste un blender de mana (sau transfera amestecul intr-un blender normal) si mixeaza pana obtii o crema fina si omogena.

Adaugarea smantanii:
    Adauga smantana pentru gatit si amesteca bine. Daca supa este prea groasa, poti adauga putina apa sau supa de legume pana obtii consistenta dorita. Gust-o si ajusteaza condimentele.

Servirea:
    Daca ai pastrat varfurile de sparanghel, opareste-le separat pentru 2-3 minute in apa sarata si foloseste-le pentru decor.
    Serveste supa crema calda, decorata cu varfuri de sparanghel, parmezan ras sau crutoane. Recomandam si crema de broccoli sau supa crema de dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu legume si paste alfabet