Zacuscă de fasole boabe

de anomisana in Zacusca, 10 Oct 2011 | 4101 vizualizari

 

Anul ăsta mi-am propus să încerc toate zacuştile pe care le ştiu. Aşa că, iat-o şi pe cea de fasole.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei kapia
  • aprox. 1 kg fasole boabe
  • 0,5 kg ceapă
  • 0,5 kg morcovi
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă de fasole boabe:

Am pus fasolea la fiert în oala sub presiune. Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi morcovii. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, am tocat şi adăugat şi morcovii apoi am tocat fasolea şi am adăugat-o peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

 

TIPS-URI

1

cantităţile sunt pentru jumătate de porţie

2

ceapa întâi o fierb întreagă, apoi o pun în ulei

3

cantitatea de fasole am aproximat-o, nu am pus o cantitate exactă

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

DIANA B 1

11.10.2011, 13:57

Asta DAAAAAAAAAAAAAAAAAAA este cea mai buna zacusca , depaseste cu prisosinta vanata , sau gheaba (parerea mea)

adry88 1

11.10.2011, 16:35

mirela0911 1

11.10.2011, 19:38

foarte bunaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia