Zacusca Panacris

de Panacris in Zacusca, 20 Aug 2012 | 2486 vizualizari

 

In fiecare an ne sacrificam 2 zile din concediu/vacanta pentru "Actiunea zacusca!". Munca in echipa face ca treaba sa fie mai usoara si mai placuta, va recomand acest fel interactiune in familie;), bineinteles unde se poate:-*, copilasii sa aiba cel putin 12 ani, altfel va incurca si mai tare:))

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme
  • Ardei capia 10 kilograme
  • Ardei gras colorat 5 kilograme
  • Bulion de roşii 6 litri
  • Ceapa albă 2 kilograme
  • Ulei 2 litri
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare iodata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca Panacris:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa. Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Când s-a albit ceapa se adaugă ardeii curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4 oeă, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.


Zacusca se pune în borcanele sterilizate în prealabil în cuptorul încălzit. Se lasă la dunst cald până a doua zi. Apoi se depozitează în cămară.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Laly 1

20.08.2012, 23:10

Ce bunatate,eu aduc painica

Cris2711 1

21.08.2012, 01:21

mi-e foame

Panacris 1

22.08.2012, 09:05

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara