Zacusca de vinete si dovlecei

de Lau in Zacusca, 12 Sep 2012 | 13614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 1 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg dovlecei
  • 1 l ulei
  • 2 kg de rosii
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
  • 1 kg morcovi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si dovlecei:

Vinetele si ardeii se coc pe gratar sau in cuptor (ii punem intr-o oala cu capac si sare deasupra)


Curatam legumele de coaja si ii punem intr-o strecuratoare dupa care le punem in robot si le pisam sau le tocam


Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie, scurgem de apa si ii pisam


Rosiile se oparesc dupa care se curata de coaja (le trecem prin robot)


Se spala si restul de ingrediente (curatate)


In uleiul incalzit (intr-o cratita marisoara), adaugam ceapa tocata, o lasam sa se calesca putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca putin cu ceapa (pana ce se inmoaie )


Adaugam ardeii tocati (sau trecuti prin robot), adaugam si restul de ingrediente si se lasa sa fiarba pana se ridica uleiul la suprafata (amestecand continuu)


Se potriveste de sare si piper dupa gust dupa care se pune in borcanele sterilizate



Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lau 1

13.09.2012, 08:50

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:34

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei si vinete