Zacusca de fasole

de Bya Ralu in Zacusca, 16 Sep 2013 | 6823 vizualizari

 

A iesit foarte foarte buna!Cu siguranta o voi repeta si anul viitor

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole
  • 1 kg ceapa
  • 1.5 kg ardei kapia
  • 1.5 kg morcov
  • 1/2 kg ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper macinat
  • 2 linguri de sare mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea se lasa peste noapte in apa,iar a doua zi se pune la fiert,se schimba cele trei ape si se lasa pana fierbe bine.

Ceapa se taie bucati si se pune in robotul de bucatarie,se paseaza marunt.

Ardeii kapia se coc pe gratar,se curata de pielite si de samburi si se pun tot in robotul de bucatarie sau prin masina de tocat.

Ceapa pasat se pune impreuna cu uleiul la fiert intr-o cratica inalta cu pereti dubli.Se lasa cam 1.5 h-2 h.

Se adauga deasupra pasta de ardei kapia si morcovii rasi pe razatoarea mica.

Fasolea fiarta se scurge de zeama si se da prin robotul de bucatarie(trebuie sa adaugati si putina zeama in care a fiert),pana devine o pasta.

Se pune in oala peste celalate ingrediente si se amesteca bine.

Se lasa la foc mic amestecand des.Se pune si plicul de conservant,frunzele de dafin si condimentele.

Borcanele se spala bine si se pun la uscat.Cand se pune zacusca in borcane,se pune o tava de la cuptor ,iar borcanele le asezam deaupra.

Zacusca se pune in borcane cat inca este calda.Deasupra borcanelor se pune ulei incalzit,se inchid bine si se pun la sterilizat in cuptorul incalzit si se lasa pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa dati fasolea prin masina de tocat cred ca e mai usor si se face mai bine.

2

Au iesit aproximativ 8 borcane mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de ţelină