Zacusca de fasole

de Kori in Zacusca, 14 Oct 2011 | 3258 vizualizari

 

Si asta e varianta cu fasole in loc de vinete. Tot pentru 7 borcane de 750 e reteta postata, dar tot ca si in cazul celei cu vinete , eu fac cantitatea dubla. Si tot reteta de la doamna Ana :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba uscata (mai mica)
  • 4 kg gogosari rosii
  • 3 kg ceapa
  • 1/2 l bulion mai gros
  • 1/2 l ulei 
  • 1 telina 
  • 2 linguri delikat de legume
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte (sau 3 ore inainte). Se fierbe apoi in apa cu sare pana e gata.


Gogosarii se coc afara in gradina pe plita (daca nu aveti gradina, va trebui sa va coaceti impreuna cu ei in casa, pe aragaz:))), si se curata apoi de coaja arsa.


Se trec prin masina de tocat gogosarii.


Se trece prin masina de tocat ceapa.


Intr-o cratita mare se pune ceapa tocata cu jumatate din cantitatea de ulei la calit, si se caleste foarte bine, pana capata culoare aurie. Apoi se adauga fasolea fiarta bine si scursa bine de apa si gogosarii tocati, telina razuita pe razatoarea mica, restul de ulei, bulionul, delikatul si frunzele de dafin. Se fierbe aprox 2 ore sau pana e gata si apoi se gusta. Daca e cazul se adauga putin zahar ( in functie de cat e de acru bulionul), sare , piper si 3 aspirine zdrobite.


Se toarna in borcane curate si uscate. Borcanele se pun intr-o cratita cu apa calduta si se acopera cu un prosop de bucatarie curat si ud si se pun pe foc mic inca 2 ore.


Cand se racesc, se asaza frumos in camara si la iarna vai da buna mai e:)


Normal ca nici astea n-au scapat "nedichisite" de fetita mea :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Kori 1

16.10.2011, 23:06

rocsi, asa e , sa avem la iarna, ca e lunga tare si cu familia mea foarte gurmanda trebuia sa ma "asigur"

Kori 1

16.10.2011, 23:08

multumesc dia, esti draguta, dar de dichisit e responsabila fiica-mea, cum am mai zis

MIUTA 1

17.10.2011, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Zacusca