Zacusca de fasole

de Kori in Zacusca, 14 Oct 2011 | 5311 vizualizari

 

Si asta e varianta cu fasole in loc de vinete. Tot pentru 7 borcane de 750 e reteta postata, dar tot ca si in cazul celei cu vinete , eu fac cantitatea dubla. Si tot reteta de la doamna Ana :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba uscata (mai mica)
  • 4 kg gogosari rosii
  • 3 kg ceapa
  • 1/2 l bulion mai gros
  • 1/2 l ulei 
  • 1 telina 
  • 2 linguri delikat de legume
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte (sau 3 ore inainte). Se fierbe apoi in apa cu sare pana e gata.

Gogosarii se coc afara in gradina pe plita (daca nu aveti gradina, va trebui sa va coaceti impreuna cu ei in casa, pe aragaz:))), si se curata apoi de coaja arsa.

Se trec prin masina de tocat gogosarii.

Se trece prin masina de tocat ceapa.

Intr-o cratita mare se pune ceapa tocata cu jumatate din cantitatea de ulei la calit, si se caleste foarte bine, pana capata culoare aurie. Apoi se adauga fasolea fiarta bine si scursa bine de apa si gogosarii tocati, telina razuita pe razatoarea mica, restul de ulei, bulionul, delikatul si frunzele de dafin. Se fierbe aprox 2 ore sau pana e gata si apoi se gusta. Daca e cazul se adauga putin zahar ( in functie de cat e de acru bulionul), sare , piper si 3 aspirine zdrobite.

Se toarna in borcane curate si uscate. Borcanele se pun intr-o cratita cu apa calduta si se acopera cu un prosop de bucatarie curat si ud si se pun pe foc mic inca 2 ore. 

Cand se racesc, se asaza frumos in camara si la iarna vai da buna mai e:)

Normal ca nici astea n-au scapat "nedichisite" de fetita mea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Kori 1

16.10.2011, 23:06

rocsi, asa e , sa avem la iarna, ca e lunga tare si cu familia mea foarte gurmanda trebuia sa ma "asigur"

Kori 1

16.10.2011, 23:08

multumesc dia, esti draguta, dar de dichisit e responsabila fiica-mea, cum am mai zis

MIUTA 1

17.10.2011, 18:07

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari