Zacusca de fasole alba boabe

de Andra_Constantinescu in Zacusca, 24 Sep 2015 | 2584 vizualizari

 

Eee...anul asta am poftit si la zacusca de fasole, asa ca m-am pus pe treaba. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole alba boabe;
  • 3 kg ceapa;
  • 4 kg ardei (gras, gogosar, kapia);
  • 750 ml bulion;
  • 800 ml ulei;
  • cateva foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • sare grunjoasa, dupa gust.
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole alba boabe:

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.


Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.


Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura mare de lemn.


Ardeii se curata de seminte, se spala si se dau prin robot. Se pun peste ceapa si se amesteca, lasandu-i si pe acestia sa se inabuseasca.


Cand fasolea s-a fiert, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da prin robot.


Peste ceapa si ardeiul din tuci se adauga bulionul, fasolea, foile de dafin, piperul si sarea si se mai lasa la fiert pana cand iese uleiul deasupra.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se toarna zacusca fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc borcanele si se pun intr-o tava cu apa fierbinte la cuptor pentru circa o ora. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor sau acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.


 

TIPS-URI

1

Daca scade apa din tava se completeaza tot cu apa fierbinte pentru a nu se sparge borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole alba boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 14:10

Bya Ralu 1

30.09.2015, 19:04

dantes 1

13.10.2015, 06:23

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe