Reteta de macrou marinat si prajit

de Catalina L in Peste, 8 Ian 2023 | 3885 vizualizari

 

O reteta portugheza de macrou marinat si apoi prajit.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/07/macrou-marinat-si-prajit-ca-la-madeira.html
Pentru Reteta de macrou marinat si prajit avem nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, ceapa, usturoi, oregano, otet, ulei, vin alb, faina.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de macrou marinat si prajit
  • 2 pesti macrou proaspeti
  • 1 ceapă
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguță de oregano proaspăt
  • 100 ml otet alb organic
  • 50 ml ulei de măsline
  • 80 ml vin alb
  • făină - 2 linguri (eu am folosit făină cu conținut scăzut de carbohidrați)
  • ulei de prajit - 3-4 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de macrou marinat si prajit:

Iata cum se prepara Reteta de macrou marinat si prajit

Dupa ce ati golit macroul, scufundati-l in apa cu sare pentru a indeparta sangele.

Eu i-am luat de la pescarie proaspeti, vanzatorul de peste i-a vidat si le-a tăiat capurile. 

Tăiați ceapa rondele și tocați mărunt usturoiul. 

Faceți marinata , amestecati uleiul de măsline, oțetul, vinul, ceapa, usturoiul, sare, piper și rozmarin.

Adăugați pestele și lăsați-l la marinat câteva ore. 

Am pus intr-o cutie de plastic si am lasat la marinat peste noapte la frigider. Am răsturnat macro-urile o dată. 

Scoateti si uscați macro-urile, dați-le prin făină și prăjiți-le în ulei. 

Cand pestele este prăjit, turnați marinata în tigaie si aduceti-o la fierbere.

Eu am scos macroul prajit inante și l-am servit cu ceapa si marinata fierbinte .

Se servește cu cartofi fierți. 

Vezi si reteta de Macrou cu sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de macrou marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu peste afumat