Calamari umpluti

de Rux in Peste, 30 Mar 2013 | 1622 vizualizari

 

...cu ce? Cu compozitie de carnati de peste...o bunatate pe care o recomand cu drag mai ales iubitorilor de peste :)...poate va intrebati de ce am ales sa prepar carnati de peste cand se gasesc in hypermarket? Am sa va dau si raspunsul in caz ca da...daca veti citi eticheta veti constata asa cum am facut eu cu uimire ca acesti carnati contin undeva intre 5 si 7 E-uri....asa ca eu personal nu i-a manca....si totusi mi-era pofta asa ca am trecut la prepararea lor in casa si veti vedea cum si cu ce ingrediente :)

 

INGREDIENTE

  • 6 calamari proaspeti( eu am gasit de captura la Metro)
  • 1 placa de butterfish de 150 de gr afumat
  • 100 gr somon afumat
  • 1 placa de salau de Nil proaspat 700 gr
  • 5 catei de usturoi
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi
  • 1 praf de boia
  • 1 praf de turmeric
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 praf de coriandru macinat
  • 1 mic praf de ienibahar
  • sare dupa gust( in jur de 1 lingura )
  • 1 praf de cimbru
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 3 linguri apa
  • faina pentru prajit( o cana)
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti:

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs.

Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita.

Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender.

Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina de tocat ele vor fi oprite sa treaca prin sita.

Se amesteca compozitia cu condimentele, se adauga apa, uleiul si se framanta carnea. Se umplu calamarii si se prind cu scobitori la capat.

Ii prajim in ulei incins ideal este sa o faceti intr-o cratita adanca pentru ca se va stropi din plin aragazul, dar nu-i bai ca merita :))) Mie mi-a mai ramas compozitie si atunci am facut si niste chiftelute delicioase :)

Si-i servim cu mustar...desigur! 

Mai aveti varianta de a-i pune pe gratar...alegerea va apartine...

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:30

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:07

foarte buni

mihaelar63 1

13.12.2013, 01:47

Mama ce buuuni !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA