Calamari umpluti

de RuxyRux in Peste, 30 Mar 2013 | 1901 vizualizari

 

...cu ce? Cu compozitie de carnati de peste...o bunatate pe care o recomand cu drag mai ales iubitorilor de peste :)...poate va intrebati de ce am ales sa prepar carnati de peste cand se gasesc in hypermarket? Am sa va dau si raspunsul in caz ca da...daca veti citi eticheta veti constata asa cum am facut eu cu uimire ca acesti carnati contin undeva intre 5 si 7 E-uri....asa ca eu personal nu i-a manca....si totusi mi-era pofta asa ca am trecut la prepararea lor in casa si veti vedea cum si cu ce ingrediente :)

 

INGREDIENTE

  • 6 calamari proaspeti( eu am gasit de captura la Metro)
  • 1 placa de butterfish de 150 de gr afumat
  • 100 gr somon afumat
  • 1 placa de salau de Nil proaspat 700 gr
  • 5 catei de usturoi
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi
  • 1 praf de boia
  • 1 praf de turmeric
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 praf de coriandru macinat
  • 1 mic praf de ienibahar
  • sare dupa gust( in jur de 1 lingura )
  • 1 praf de cimbru
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 3 linguri apa
  • faina pentru prajit( o cana)
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti:

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs.


Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita.


Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender.


Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina de tocat ele vor fi oprite sa treaca prin sita.


Se amesteca compozitia cu condimentele, se adauga apa, uleiul si se framanta carnea. Se umplu calamarii si se prind cu scobitori la capat.


Ii prajim in ulei incins ideal este sa o faceti intr-o cratita adanca pentru ca se va stropi din plin aragazul, dar nu-i bai ca merita :))) Mie mi-a mai ramas compozitie si atunci am facut si niste chiftelute delicioase :)


Si-i servim cu mustar...desigur!


Mai aveti varianta de a-i pune pe gratar...alegerea va apartine...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:30

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:07

foarte buni

mihaelar63 1

13.12.2013, 01:47

Mama ce buuuni !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Calmari umpluti