Calmari umpluti

de xana in Fructe de mare, 6 Noi 2013 | 2100 vizualizari

 

Calmarii se umplu in fel si chip, dupa placul fiecaruia. Am incercat si umpluti cu carne si sunt foarte buni, dar asa imi plac mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr calmari curatati(mai marisori ca sa nu dea mult de munca)
  • o mana de orez
  • 1 ceapa si jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml pasta de rosii
  • jumatate de chorizo
  • 2 bastonase de surimi
  • o foaie de dafin
  • 100 ml vin rosu sec
  • coriandru proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calmari umpluti:

Incepem prin a pune orezul la fiert pentru 5 minute(de cand incepe sa fiarba).


Taiem cat se poate de marunt jumatatea de ceapa, chorizo si tentacolele calmarilor, la fel si surimi. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, ceapa si chorizo si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam tentacolele si mai lasam 2-3 minute la calit. Luam de pe foc si adaugam surimi, orezul scurs de apa, o lingura din pasta de rosii, sare si piper. Dupa ce s-a racorit putin, umplem calmarii(cam pe trei sferturi deoarece se strang la fiert si exista riscul sa crape). Ii prindem la capete cu scobitori.


Intr-o oala punem putin ulei de masline si restul de ceapa taiata marunt si lasam sa se inmoaie, adaugam usturoiul si el tocat marunt, foaia de dafin si pasta de rosii, urmate de vin. Mai lasam la calit 5 minute apoi adaugam calmarii si daca a mai ramas umplutura, o punem si pe ea(mie mi-a mai ramas 2 linguri). Amestecam si punem apa cat sa acopere. Lasam la fiert cca 30-40 minute la foc moderat, amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.


Inainte sa luam oala de pe foc punem coriandru tocat marunt si amestecam bine.

 

TIPS-URI

1

In loc de chorizo se poate folosi bacon iar coriandru se poate inlocui cu patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calmari umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

07.11.2013, 08:28

Deliciosi!

xana 1

07.11.2013, 13:13

Multumesc!

mihaelar63 1

13.12.2013, 01:45

Arata super . Trebuie sa incerc si eu reteta ta Nu am facut niciodata calamari umpluti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Calamari umpluti cu pui si legume