Calamari umpluti cu pui si legume

de papabundetot in Fructe de mare, 21 Iul 2013 | 2583 vizualizari

 

Am tot citit si auzit de retete cu calamari umpluti dar eu pana acum nu am mai facut,dar cum sunt mare admiratoare a acestor preparate cu fructe de mare,am zis sa incerc si eu sa vad cum e.Sincer…nu m-a dat pe spate reteta desi am adaptat ce am gasit pe internet la stilul si gusturile mele insa acum,dupa ce am mancat pot spune ca as fi facut si un sos de lamaie la acest preparat,dar voi sti asta pentru o data viitoare :)

 

INGREDIENTE

  • Am folost:
  • 4 tuburi de calamari
  • 4 morcovi potriviti ca si marime
  • 1 dovlecel
  • pulpe de pui
  • sos soia,
  • scortisoara,
  • fulgi de ardei iute,
  • capere
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii carnat chorizo
  • orez basmati,
  • cuisoare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti cu pui si legume:

Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata.


Legumele le-am taiat cubulete mici,apoi intr-o tigaie am pus usturoiul si carnatul chorizo taiate marunt,impreuna cu putin ulei de masline,le-am lasat putin ca sa se prajeasca apoi am adaugat legumele cubulete si le-am calit impreuna cu cateva capere.Dupa ce legumele au fost gata,le-am scos intr-un castron si am pus in tigaie pulpele cu tot cu marinata si le-am lasat pana s-au gatit foarte bine.Cand pulpele au fost gata am adaugat peste ele si legumele si le-am amestecat apoi am dat totul deoparte.


Calamarii spalati si scursi de apa i-am umplut apoi cu acest amestec de pui si legume,i-am prins cu o scobitoare pentru ca umplutura sa nu cada din ei si i-am pus 1 minut pe gratar pentru a prinde o culoare frumoasa.Apoi i-am luat de pe gratar si i-am bagat la cuptor intr-o tava cu putin ulei si supa de pui,unde i-am lasat 12-13 minute.


Am fiert si un orez basmati cu sare si 2 cuisoare pentru a servi ca si garnitura. A fost buna reteta pana la urma, dar data viitoare stiu exact ce vreau sa adaug retetei pentru a fi cu adevarat extraordinara.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

papabundetot 1

21.07.2013, 12:04

Padre...dupa ce am facut reteta..nici eu nu ii pastrez la preferati,dar am zis sa vad cu e.data viitoare modific reteta dupa gustul nostru

alilianaa 1

21.07.2013, 12:31

mamaieelena 1

21.07.2013, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin