Paste Thailandeze cu creveti

de bianca92 in Fructe de mare, 28 Apr 2014 | 2377 vizualizari

 

Am mancat ceva de genul acesta la un restaurant si mi-a placut foarte foarte mult, dar din pacate nu am reusit sa conving bucatarul sa imi dea reteta :( Dar nu stia el de ce sunt eu in stare :)) m-am pus sa analizez tot ce aveam in farfurie si mancam foarte incet ca sa imi dau seama cam ce a putut el pune acolo. Nu stiu daca reteta mea coincide cu cea de la restaurant, dar stiu sigur ca am nimerit ingredientele principale pentru ca, la final, a avut cam acelasi gust. In orice caz, e foarte delicioasa!

P.S. Tot asa am procedat si cu salata de spanac si rucola ce am mancat-o in vara la Costinesti (si pe care am postat-o aici, de asemenea). Avand in vedere ca gusturile sunt extrem de asemanatoare, cred ca ma descurc destul de bine in reproducerea unor mancaruri doar dupa gust :))))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taietei subtiri din orez
  • 100 gr creveti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (ajustati in functie de cat de iute va place mancarea)
  • 2 lingurite miere
  • 3 catei usturoi
  • putin patrunjel
  • 2 felii ardei gras rosu
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Thailandeze cu creveti:

Se pune uleiul la incins si se adauga usturoiul pisat impreuna cu pasta de ardei dulce. Dupa ce se caleste putin, se adauga crevetii, putina sare (va trebui sa predomine gustul iute dulceag), ardeiul gras taiat feliute si pasta de ardei iute. Cand crevetii sunt aproape gata se mai adauga mierea si se mai lasa 3 minute pe foc.


Taieteii din orez se pun in apa clocotita si se lasa la fiert 3-5 minute dupa care se strecoara si se limpezesc putin in apa rece. Adaugam sosul din creveti peste taietei si mai punem putin patrunjel tocat si amestecam.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Thailandeze cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bunica 1

28.04.2014, 21:37

Eeeeee,pai daca e vorba de creveeeeeeeeeeeti se schimba treaba!

Luckycake 1

28.04.2014, 23:13

tare bune!

Lavinia 1

29.04.2014, 09:24

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu creveti