Calamari umpluti la cuptor

de lilik in Fructe de mare, 4 Sep 2010 | 7389 vizualizari

 

am cam lipsit in ultimul timp,dar am revenit si sper sa va plak noile mele "experimente"....

 

INGREDIENTE

  • 3-4 calamari (ai mei erau micuti)
  • 1/2 de catel de usturoi
  • putin suc de rosii (1 lingura)
  • 1 lingura de pesmet
  • sare,piper,patrunjel
  • 3-4 cartofi
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti la cuptor:

Aprindeti cuptorul la 180°. Spalati calamarii si curatatii bine, taiati tentaculele si taiatile marunt. Intr-o tigaie puneti la calit usturoiul taiat fin ,apoi adaugati tentaculele taiate si amestecati putin apoi adaugati sucul de rosii, mai lasati un pic si puneti sarea,piperul,patrunjelul si pesmetul.


Dati deoparte si cu amestecul obtinut umpleti calamarii si ii inchideti cu o scobitoare. Curatati si taiati cartofii, apoi ii puneti intr-o tava unsa cu putin ulei, sarati si piperati apoi puneti calamarii si presarati oregano. Se dau la cuptor pana ce cartofii sunt gata.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

puteti asezona cu patrunjel doar k noua nu ne prea place

2

dupa ce am stins focul la umplutura eu am pus si un galbenus de ou

3

nu uitati sa scoateti scobitorile

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

cococo 1

23.09.2010, 23:14

buna LILIK nu stiu daca locuiesti in italia , un sfat pentru calamarii umpluti : caleste tentaculele(5 min) in forte putin ulei in care a pus usturoiul intreg doar ca sa dea gust ,cu puttina sare si un pic de ardei iute daca iti place , lasa sa se raceasca , amesteca tentaculele cu un ou, masline negre taiate marunte, cateva capere , un pic de pesmet sau paine inmuiata(ca la piftelute)si stroarsa bine . Faci un sos o jumatate de cutie de rosii , busuioc si putina apa dupa 10 min. pui calamarii , pentru 30 min, acoperiti si ii intorci dan cand in cand fii etenta sa nu scada sucul de tot . Lasa sa se raceasca 10 min dupa care iti tai , si pui sosul peste
. pofta buna.

cococo 1

24.09.2010, 23:49

inca un sfat nu se abina bine oregano cu cartofii si nici cu calamarii

elena1988 1

13.02.2011, 18:19

eu de obicei ii tai rondele si le dau faina, ou, pesmet, ies delicioase, si am mai papat la mare tot asa gen snitele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti si calamari cu vin si usturoi