Tarta cu pere si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 31 Oct 2013 | 3925 vizualizari

 

Un vis frumos de tarta...combina un blat exceptional, o crema de vanilie delicioasa si pere aromate si zemoase...ce sa-ti doresti mai mult de la un desert? Cu drag va invit sa-l incercati :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 gr. faina
  • 150 gr. unt moale, dar rece( 85%)
  • 100 gr. zahar brun
  • 50 gr smantana groasa
  • 1 ou si un galbenus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 3 pere mari( sau 5 mici)
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si crema de vanilie:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.


Crema de vanilie:


Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.


Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.


Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.


Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.


Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.


Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.


Feliati tarta( e mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

MIUTA 1

01.11.2013, 21:33

Excelenta vreau si eu

RuxyRux 1

04.11.2013, 22:13

Multumesc

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 09:36

grozava tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere