Tarta cu pere si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 31 Oct 2013 | 4110 vizualizari

 

Un vis frumos de tarta...combina un blat exceptional, o crema de vanilie delicioasa si pere aromate si zemoase...ce sa-ti doresti mai mult de la un desert? Cu drag va invit sa-l incercati :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 gr. faina
  • 150 gr. unt moale, dar rece( 85%)
  • 100 gr. zahar brun
  • 50 gr smantana groasa
  • 1 ou si un galbenus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 3 pere mari( sau 5 mici)
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si crema de vanilie:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.


Crema de vanilie:


Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.


Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.


Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.


Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.


Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.


Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.


Feliati tarta( e mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

MIUTA 1

01.11.2013, 21:33

Excelenta vreau si eu

RuxyRux 1

04.11.2013, 22:13

Multumesc

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 09:36

grozava tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere