Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie

de Rita Ilies in Prajituri, 13 Dec 2013 | 2503 vizualizari

 

Așa cum v-am povestit în cealaltă rețetă de brioșe ( de pe blog ), sunt originare din Regatul Unit al Marii Britanii. Au iz regesc și sunt printre primele în lista lungă a plăcerilor mele vinovate, :))
Azi, am preparat unele de post și sunt tare mulțumită de ce-a ieșit. Să vă explic... :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 12 linguri cu făină
  • 5 linguri cu zahăr
  • 250 ml apă minerală
  • 40 ml ulei
  • un praf de copt
  • jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • o fiolă cu esență de migdale
  • coaja rasă de la o portocală
  • două cuburi rahat
  • Ingrediente glazură:
  • 10 linguri cu zahăr pudră
  • două lingurițe cu apă
  • o fiolă cu esență de lămâie
  • fulgi de zăpadă pentru decor :)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie:

Mixați zahărul cu ingredientele lichide. Adăugați praful de copt, bicarbonatul și esența de migdale. Continuați să mixați până când zahărul se dizolvă. Cerneți făina, adăugați coaja rasă de portocală și încorporați-le ușor cu o spatulă.



Umpleți formele din silicon și așezați câte două-trei cubulețe de rahat. Dați brioșele la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute la 180 de grade. Încingeți cuptorul înainte.



Puneți zahărul într-un castron, apoi adăugați esența și apa. Le omogenizați bine și ornați. Veți obține niște brioșe delicioase, cu un gust divin dulce-acrișor.



Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ianculubita 1

14.12.2013, 11:27

Anett 1

14.12.2013, 11:44

frumosi!

adry88 1

14.12.2013, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cupcakes (reteta video)