Tort inima

de gaby_duceag in Torturi, 18 Oct 2010 | 8164 vizualizari

 

Hmmm, am implinit 8 ani de casnicie:P. S-au intalnit doi nonconformisti care nu sarbatoresc evenimente d-astea cu mare fast, insa, jumatatea feminina a cuplului profita de ocazie pentru a face ceva bun:))). S-au intalnit acu' 15 ani si au stiut ca , virgula, cautarea lor era incheiata. Completandu-se reciproc in toate domeniile, s-au dragalit vreo 7 ani dupa care si-au zis:gata , hai s-o punem :)), ca tre' sa facem copii:))).Multumesc lui Dumnezeu pentru omul de langa mine . Sa-l tina sanatos si neschimbat si sa-i dea putere si nervi sa ma mai poata suporta :p :d. De scrasneli de dinti, Eluco, nu zic nimic, ca are medic stomatolog cumatra si deci...nu e asa mare problema:))) )

 

INGREDIENTE

 

blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • o lingura cafea
  • 8 linguri zahar
  • o lingurita praf copt
  • o lingura ulei
  • sare

crema 1:

  • 300 ml frisca lichida(gen hulala)
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr smantana
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar vanilat

crema 2

  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Blat:

Albusurile se mixeaza bine.
6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb  pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu.
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri zahar ramase, o lingura apa si uleiul pana ce se albesc.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul si cafeaua. Se omogenizeaza.
Se incorporeaza usor albusurile .
Se toarna tortul intr-o tava tapetata cu ulei si faina alba si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 25 minute. (faceti proba scobitorului)

Crema 1:
Frisca lichida se amesteca cu smantana, laptele, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza la viteza mare pana ce se obtine o crema bine legata.

Crema 2:
Frisca se pune intr-o craticioara, la foc mic, pana ce ajunge la punctul de fierbere.
Se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine pana la topirea completa. Se adauga capuccino.Omogenizam.
Cand se raceste, introducem crema la frigider pentru  o ora-doua,scoatem apoi mixam (am mixat cam..10 minute) pana la obtinerea unei creme cu consistenta ferma.

Taiem blatul in trei, pe primul intindem 2/3 din crema 1, asezam blatul al doilea, ungem cu 2/3 din crema 2 si asezam blatul al treilea.
Imbracam totul cu restul din crema 2(e vorba aici de impartiri, ecuatii, ce stiti voi :))) ) si ornam....cat de decent putem:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi