Prajitura cu mere svaba

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Mai 2015 | 8973 vizualizari

 

De curand mi-am luat doua carticele de la Lidl si sunt foarte incantata de ele. Si iata si prima reteta pe care am preparat-o.
Si daca la inceput imi faceam griji ca merele vor ramane descoperite, ei bine cand am vazut ce frumos si mult a crescut aluatul, m-am bucurat tare.
Daca merele cantaresc un pic mai mult nu are nimic, important este sa va incapa in tava.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mere;
  • 5 oua;
  • 220 g zahar;
  • 125 g unt;
  • 250 g faina;
  • jumatate de pliculet de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • Pentru decor:
  • zahar pudra sau gem de caise.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere svaba:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.

Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia din oua si unt. 

Se intinde aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se distribuie in mod egal jumatatile de mere cu partea crestata in sus si se scufunda usor. Prajitura se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste, se decoreaza cu zahar pudra sau gem de caise.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merele se pot stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere svaba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina