Prajitura cu mere svaba

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Mai 2015 | 3761 vizualizari

 

De curand mi-am luat doua carticele de la Lidl si sunt foarte incantata de ele. Si iata si prima reteta pe care am preparat-o.
Si daca la inceput imi faceam griji ca merele vor ramane descoperite, ei bine cand am vazut ce frumos si mult a crescut aluatul, m-am bucurat tare.
Daca merele cantaresc un pic mai mult nu are nimic, important este sa va incapa in tava.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mere;
  • 5 oua;
  • 220 g zahar;
  • 125 g unt;
  • 250 g faina;
  • jumatate de pliculet de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • Pentru decor:
  • zahar pudra sau gem de caise.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere svaba:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!


Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.


Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia din oua si unt.


Se intinde aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se distribuie in mod egal jumatatile de mere cu partea crestata in sus si se scufunda usor. Prajitura se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Dupa ce se raceste, se decoreaza cu zahar pudra sau gem de caise.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Merele se pot stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere svaba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Criss 1

16.05.2015, 09:58

mihaelar63 1

17.05.2015, 23:22

Ce frumos ti-a iesit

ancutsa 1

23.01.2017, 10:32

Foarte frumoasa si festiva!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea