Prajitura cu mere svaba

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Mai 2015 | 3430 vizualizari

 

De curand mi-am luat doua carticele de la Lidl si sunt foarte incantata de ele. Si iata si prima reteta pe care am preparat-o.
Si daca la inceput imi faceam griji ca merele vor ramane descoperite, ei bine cand am vazut ce frumos si mult a crescut aluatul, m-am bucurat tare.
Daca merele cantaresc un pic mai mult nu are nimic, important este sa va incapa in tava.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mere;
  • 5 oua;
  • 220 g zahar;
  • 125 g unt;
  • 250 g faina;
  • jumatate de pliculet de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • Pentru decor:
  • zahar pudra sau gem de caise.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere svaba:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.

Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia din oua si unt. 

Se intinde aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se distribuie in mod egal jumatatile de mere cu partea crestata in sus si se scufunda usor. Prajitura se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Dupa ce se raceste, se decoreaza cu zahar pudra sau gem de caise.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Merele se pot stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere svaba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere svaba-0
Prajitura cu mere svaba-1
Prajitura cu mere svaba-2
Prajitura cu mere svaba-3
Prajitura cu mere svaba-4
Prajitura cu mere svaba-5
Prajitura cu mere svaba-6
Prajitura cu mere svaba-7
Prajitura cu mere svaba-8
Prajitura cu mere svaba-9
Prajitura cu mere svaba-10
Prajitura cu mere svaba-11
Prajitura cu mere svaba-12

COMENTARII (28)

dantes

dantes 1

16.05.2015, 05:27

Super!

Criss

Criss 1

16.05.2015, 09:58

mihaelar63

mihaelar63 1

17.05.2015, 23:22

Ce frumos ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!