Prajitura cu foi si mere

de Adele in Prajituri, 30 Sep 2014 | 1269 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de le mama mea ,care ,cand eram mica imi pregatea aceasta minunata prajitura .. e destul de simpla dar trebuie sa ai rabdare la pregatirea foilor. :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru foi:
  • 10 linguri apa.
  • 10 linguri ulei.
  • 10 linguri zahar.
  • 1 varf de lingurita scortisoara.
  • 2 linguri bulion/ketchup.
  • 1 varf lingurita bicarbonat.
  • faina cat cuprinde(aproximativ 500 de gr)
  • Umplutura:
  • 1 kg si jumatate de mere.
  • 3 linguri zahar.
  • 2 linguri ulei.
  • 1 lingura scortisoara.
  • 3 cuisoare.(daca aveti praf un sfert de lingurita)
  • Decor:
  • Glazura de ciocolata/cacao.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si mere:

Pentru inceput curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si le punem la calit cu zahar, ulei si praful de scortisoara, cuisoare.

Intr-un vas punem cele 10 linguri de apa, ulei si zahar si amestecam cu un tel, adaugam si scortisoara si bulionul si continuam sa amestecam, dupa care treptat punem faina si bicarbonatul. Framantam un aluat potrivit pe care il lasam la rece cateva minute.

Pregatim o tava (eu am folosit o tava de cuptor) pe care o ungem, luam aluatul si il impartim in 3, din fiecare parte intindem cate o foaie pe care o coacem pentru 15 minute la 180 °, in cuptor .

Cand foile sunt gata si merele s-au mai racit, luam un platou si punem prima foaie dupa care un strat de mere, o alta foaie si restul de mere, incheiem cu ultima foaie. Se lasa pentru cel putin 4-5 ore la rece (nu in frigider).

Deasupra se pune glazura de cacao sau ciocolata topita.

Pentru glazura :

5 linguri zahar, 5 linguri cacao, 5 linguri apa, 50 gr unt/margarina.

Se pune apa cu zaharul si cacaoa intr-o oala si se amesteca bine cu un tel sau lingura de lemn, se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga untul si se continua sa se amestece pana se topeste. Se da la o parte si se lasa la racit dupa care se toarna peste prajitura.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

Eu am facut 2 foi pe care le-am taiat in 2,astfel incat am obtinut 4 straturi.Reteta originala e cu 3 foi (puteti folosi o tava cu diametru de 20)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

30.09.2014, 21:48

Ce bunatate

Adele 1

30.09.2014, 22:18

Rux

Adele 1

30.09.2014, 22:19

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!