Fasole batuta combo

de Panacris in Mancaruri de post, 28 Mai 2022 | 7932 vizualizari

 

Mno, după o revizie prin cămară, am dat de câteva conserve (4) de fasole albă simplă, micuță, și o conservă mare de fasole neagră, ce se pregăteau să plece la gunoi că expirau repejor, așa că m-am pus la treabă.
Le-am combinat  într-o fasole bătută, cam vânăție la culoare :D, Zmeișorii au fost cam sceptici, dar după ce au gustat-o s–a evaporat instant!
 P.S. N-am mai avut timp nici de poze artistice, doar din cele de prezentare și  de livrare către Zmeișori ;) 

 

INGREDIENTE

  • Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g,
  • Fasole neagră din conservă  cca. 800 g,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta combo:

Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.

Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.

Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.

Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.

Pentru topping: 

Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.

Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!

Se lasă la rece minim2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din  dotare!

Spor și poftă bună! ;)

P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta combo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata cu mamaliguta